تحسين النكهات
Page 1 of 4 1234 LastLast
Results 1 to 10 of 34
Like Tree12Likes

Thread: تحسين النكهات

  1. #1
    Full Member
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    6 October City, Egypt
    Posts
    32

    Default تحسين النكهات

    السلام عليكم جميعا
    الموضوع باختصار من 3 اسابيع بطلت سجاير باستخدام ال
    eGo-c4
    من اسبوع قررت اعمل الليكويد بتاعي
    بعد مذاكرة كل الي على النت توكلت على الله واشتريت
    pg
    vg
    flavors

    ولكل واحد من الي فاتو دول موضوع مستقل ممكن الرجوع اليه
    المهم انا كنت عاوز اسأل الخبراء وخاصة الدكتور حسام الي غايب عنا له مدة والاستاذ طلحاوي والناس القديمة الخبرة
    النكهه انا ملاحظ انها هادية قوي يعني انا عملت امبارح 3 ليكويد ب 3 فلافوركلهم 10 مللي
    قهوه
    نعناع
    توت

    النعناع واضح ولطيف
    التوت لسه ماجربتوش
    القهوه مالهاش طعم اساسا

    مع اني جايب النكهات من نفس المحل الي دكتور حسام جاب منه وحطيت شوية خل تفاح زي ماالكتاب بيقول لتثبيت واظهار النكهه
    النسب الي انا حطيتها
    جلسرين 70% من 7.5 ملي
    بروبلين 30% من 7.5 ملي
    مياه مقطرة 5% 0.5 ملي
    خل تفاح 0.2 ملي
    نكهة 2 ملي

    انا عارف ان النكهة محتاجه يومين علشان تستقر وتتثبت في المحول وانا بالفعل سايبها بس كان الدكتور حسام قال ان القهوة مش محتاجه تتساب كتير فلما مالقيتش ليها طعم قلقت وبعدين برضه مش عارف المفروض اجيب فلافور قهوة ولا كابيتشينو لحسن اكون جبت فلافور غلط

    وفيه حاجه كمان انا ملاحظ وجود بلغم وحرقان خفيف في الزور هل ده من الخل ولا من البروبالين جليكول ؟؟؟

    تحياتي ومتابع معاكم التطورات اول باول

  2. #2
    Super Member Verified Member
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Cairo, Egypt, Egypt
    Posts
    475

    Default

    صباح الفل...انا جديد زى حالاتك وناوى برضه اجرب اعمل السائل بتاعى ...يا ريت لو تعرفنى جبت المكونات منين
    Madawbs likes this.

  3. #3
    Super Member ECF Veteran Tahlawi's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Cairo
    Posts
    365

    Default

    Quote Originally Posted by Madawbs View Post
    السلام عليكم جميعا
    الموضوع باختصار من 3 اسابيع بطلت سجاير باستخدام ال
    eGo-c4
    من اسبوع قررت اعمل الليكويد بتاعي
    بعد مذاكرة كل الي على النت توكلت على الله واشتريت
    pg
    vg
    flavors

    ولكل واحد من الي فاتو دول موضوع مستقل ممكن الرجوع اليه
    المهم انا كنت عاوز اسأل الخبراء وخاصة الدكتور حسام الي غايب عنا له مدة والاستاذ طلحاوي والناس القديمة الخبرة
    النكهه انا ملاحظ انها هادية قوي يعني انا عملت امبارح 3 ليكويد ب 3 فلافوركلهم 10 مللي
    قهوه
    نعناع
    توت

    النعناع واضح ولطيف
    التوت لسه ماجربتوش
    القهوه مالهاش طعم اساسا

    مع اني جايب النكهات من نفس المحل الي دكتور حسام جاب منه وحطيت شوية خل تفاح زي ماالكتاب بيقول لتثبيت واظهار النكهه
    النسب الي انا حطيتها
    جلسرين 70% من 7.5 ملي
    بروبلين 30% من 7.5 ملي
    مياه مقطرة 5% 0.5 ملي
    خل تفاح 0.2 ملي
    نكهة 2 ملي

    انا عارف ان النكهة محتاجه يومين علشان تستقر وتتثبت في المحول وانا بالفعل سايبها بس كان الدكتور حسام قال ان القهوة مش محتاجه تتساب كتير فلما مالقيتش ليها طعم قلقت وبعدين برضه مش عارف المفروض اجيب فلافور قهوة ولا كابيتشينو لحسن اكون جبت فلافور غلط

    وفيه حاجه كمان انا ملاحظ وجود بلغم وحرقان خفيف في الزور هل ده من الخل ولا من البروبالين جليكول ؟؟؟

    تحياتي ومتابع معاكم التطورات اول باول

    عزيزى
    أولا بلاش فى البدايه تستخدم الخل لأنه ما بينفعش مع كل النكهات
    ثانيا لاداعى للماء المقط
    ثالثاً زود نسبة الفلافور شويه وجرب
    مع تحياتى

  4. #4
    Full Member
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    6 October City, Egypt
    Posts
    32

    Default

    الجليسرين وال
    pg
    من شركة الجمهورية بشارع القصر العيني خلف دار الحكمة
    النكهات من درب البرابره اسأل على الزواوي
    او من باب اللوق العطار الي جنب التميمي

    تحياتي
    Tamer El-Meehy and mostsal like this.

  5. #5
    Full Member
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    6 October City, Egypt
    Posts
    32

    Default

    Quote Originally Posted by Tahlawi View Post

    عزيزى
    أولا بلاش فى البدايه تستخدم الخل لأنه ما بينفعش مع كل النكهات
    ثانيا لاداعى للماء المقط
    ثالثاً زود نسبة الفلافور شويه وجرب
    مع تحياتى
    يافندم شرفتني باهتمامك
    انا استعملت الخل علي اساس كلام دكتور حسام انه بيظهر النكهه بدل الايثيل ملتول لحد ما نلاقيه بامر الله
    وحاضر مش هاضيف ماء مقطر بس ليه ماضيفوش كل الناس علي النت بتحط ماء مقطر او فودكا (هل ده ليه علاقة بالحرقان في الزور والبلغم ؟؟) النهاردة ان شاء الله ازود الفلافور بتاع القهوة واقول لحضرتك على النتيجة (ممكن حضرتك تقول لي ازود قد ايه ؟؟ يعني ال10 ملي دلوقتي عليهم 2 ملي فلافور احط 3 ملي كمان مثلا ؟؟ ولا اكتر ؟؟) باتكلم بالنسبة للقهوة

  6. #6
    Full Member
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    Atomizr
    Posts
    115

    Default

    Quote Originally Posted by Tahlawi View Post

    عزيزى
    أولا بلاش فى البدايه تستخدم الخل لأنه ما بينفعش مع كل النكهات
    ثانيا لاداعى للماء المقط
    ثالثاً زود نسبة الفلافور شويه وجرب
    مع تحياتى
    كلامك صحيح تماما ماعدا المياء - 5% مفيدة وماينسدش الاوتوميزر بسرعة يعنى بتحسن القوام - ده كلام ناس خبيرة فى هذا الموقع

  7. #7
    Full Member
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    Atomizr
    Posts
    115

    Default

    Quote Originally Posted by Madawbs View Post
    يافندم شرفتني باهتمامك
    انا استعملت الخل علي اساس كلام دكتور حسام انه بيظهر النكهه بدل الايثيل ملتول لحد ما نلاقيه بامر الله
    وحاضر مش هاضيف ماء مقطر بس ليه ماضيفوش كل الناس علي النت بتحط ماء مقطر او فودكا (هل ده ليه علاقة بالحرقان في الزور والبلغم ؟؟) النهاردة ان شاء الله ازود الفلافور بتاع القهوة واقول لحضرتك على النتيجة (ممكن حضرتك تقول لي ازود قد ايه ؟؟ يعني ال10 ملي دلوقتي عليهم 2 ملي فلافور احط 3 ملي كمان مثلا ؟؟ ولا اكتر ؟؟) باتكلم بالنسبة للقهوة
    انت ممكن تحط 5 ملى كمان :-(
    الموضوع يتوقف على تركيز الفلافور
    يعنى لو خفيف قوى يبقى هاتحطه مكان الجليكول

    عموما عموما ابدا بعينات 3-5 ملى

    يعنى متخلطش عشرات ملى ولكن خمسات كفاية لغاية مايعجبك

    على فكرة ممكن تحط الفلافور على طرف لسانك يعنى نقطة وتشوف الطعم والتركيز
    فيه ناس بتحط نفطة فلافور على 5ملى ماء وتذوق
    كل ده يتوقف على تركيز الفلافور

    على فكرة تانى الفلافور ده بتحط فى الاكل فمافيش اى قلق

  8. #8
    Full Member
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    6 October City, Egypt
    Posts
    32

    Default

    الحقيقة انا جربت من غير الخل والمياه قبل ما اقرأ تعليقك حسب كلام الاستاذ طحلاوي 70 30 برضه والنتيجه كويسة دخان كويس والنكهه خفيفة يمكن محتاجه تقعد يومين زي دكتور حسام ما قال هاسيبها شوية علي ما اخلص التانك تكون خدت وقتها ونجرب تاني ونشوف
    تحياتي
    Tamer El-Meehy likes this.

  9. #9
    Full Member
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    6 October City, Egypt
    Posts
    32

    Default

    هو تقريبا فيه حاجه مش مظبوطه بيني وبين البروبالين جليكول لانه بينشفلي ريقي جدا والي حد ما عمل لي التهاب في الجيوب الانفية انا عملت ليكويد تاني النهاردة جلسرين بس مع نكهه نعناع (لانها الوحيدة الي ليها طعم حتي الان من ال3 نكهات الي جربتهم النعناع والتوت والقهوة هو التوت مش وحش بس ريحته ضعيفة جدا) ومياة مقطرة كمية بسيطة والي حد ما الدنيا مظبوطة لما اشوف على بالليل ايه الاخبار

  10. #10
    Full Member saipot's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Egypt
    Posts
    114

    Default

    انا بدخن جلسرين بس والحياة حلوة مع القهوة
    Madawbs and egywolf2000 like this.

Page 1 of 4 1234 LastLast

Bookmarks