Sähkötupakka

Sähkötupakan avustuksella voit myöskin helposti pienentää nikotiiniannostasi portaittain sekä välttää pahat vieroitusoireet taikka saat jatkaa nikotiinin käyttöä turvallisemmin, vailla tuhansia ylimääräisiä kemikaaleja. Eikö sinunkin olisivat aika jo siirtyä vanhasta sekä hengenvaarallisesta perinteisestä kessusta, uuteen terveellisempään vaihtoehtoon?

Olet varmaankin jo nähnyt, miten tupakat ovatkin hävinneet näkyvistä myymälöiden hyllyiltä. Valvira tulkitsee sähkötupakan savukkeiden jäljitelmäksi, eli sähkötupakan markkinointi ja mainonta on kiellettyä. Käytännössä markkinointi -ja mainontakielto tarkoittaa sitä, jotta sähkötupakkaa ei voi mainostaa lehdessä, radiossa, televisiossa, netissä tai missään muussakaan mediassa.

Sähkötupakasta imetään tapaisia jonka osoittaa (koostumukseltaan sekä määrältään) sekä tuntuu kurkussa sekä keuhkoissa jokseenkin samalta kuin oikea tupakansavu. Markkinoilla onkin myöskin tavallisen tupakan näköisiä sähkötupakka-malleja missä onkin lisäksi päässä palamista imitoiva led-valo joten myöskin lisäksi visuaalisesti ja tuntumaltaan sähkötupakka on tyydyttävä.

Sähkötupakasta on nikotiinittomia sekä nikotiinia sisällään pitäviä versioita. Britanniassa naisella, joka oli käyttäny sähkötupakkaa seitsemän kuukautta, todettiin keuhkoissa rasvapitoisia makrofageja täten syöjäsoluja ja erityinen keuhkokuume. Syöjäsolujen aiheuttaja saattoi olla nikotiinihöyryn sisältämä glyseriini. Sähkötupakan käyttäminen on jatkossa kiellettyä myös takseissa.

Koska sähkötupakka ei oo tupakkalain tarkoittama tupakkatuote, tämän lisäksi tupakointikiellot eivät koske sähkötupakan käyttöä. Sähkötupakka mieltää vaikka ulkomuodoltaan sillä määrin normaalia kessua, niin että tämä saattaa johtaa sekaannuksiin esim. ravintoloissa, joissa kessuttelu sisätiloissa onkin kielletty. Matkailu- sekä ravintola-alan etujärjestö MaRa onkin kehottanut, että ravintolat laatisivat toimipaikkakohtaisen linjauksen säkötupakan käyttämisestä.

Comments

There are no comments to display.

Blog entry information

Author
Sähkötupakka
Views
731
Last update

More entries in ECF Blogs

More entries from Sähkötupakka