kanger evod help
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12
Like Tree2Likes

Thread: kanger evod help

  1. #1
    Full Member Verified Member
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Tahlequah OKlahoma
    Posts
    67

    Default kanger evod help

    i recently bought two kanger evods to go on my ego mini 450 and my ego 900. i also bought a 5 pack of the 2.2ohm coil heads.
    i noticed that after a full day of vaping on one of the evods that i wasnt getting any "smoke" when i would take a draw from my ecig. any ideas why?

    i am also curious how do you know when to change the coil heads on them will there be a bad taste or is the no "smoke" a sign that it needs replaced? i had a ce4 clearomizer before and it used a big wick that was fed out from the top of the tank i was going through one of those in about a week and a half. about how long can i expect a evod coil to last?

    thanks Logan

  2. #2
    Ultra Member Verified Member
    ECF Veteran
    BostonVape's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    BeanTown
    Posts
    1,368

    Default

    do you have any device that can check the Ohms?

    I had an evod head do that.. it basically just died after like 3 days of use

    put it on my evic and it read 'no atomizer found' - not a good sign..

    I would swap it out with another i'm sure it will be fine

  3. #3
    Full Member Verified Member
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Tahlequah OKlahoma
    Posts
    67

    Default

    no i dont have a way to read them. but now today one of the kanger evods i bought wont work on my ego 900 it flashes three times everytime i try to take a puff. but i works fine on my ego mini and my other evod works fine on it. i cleaned it and changed the coil head and its still doing it.

  4. #4
    Full Member
    Join Date
    May 2013
    Location
    Ipswich, UK
    Posts
    17

    Default

    Have you tried adjusting the Center pin on your battery?

    You can (gently) ease up the center pin if it isn't firing correctly.

  5. #5
    Full Member* erebel's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    Oklahoma City Ok USA
    Posts
    23

    Default evods

    I found thatt evods caused the same on my eGo batts. Moving the center pin back out just a hair. I think evods maybe seat farther down than other tanks. I usually tturn my batt of, remove the tank and tap the batt on the head lightly a few times. Usually helps mine.
    NancyB likes this.
    Using an eGo APV V2 "VAMO 2, 13350's and my KTS+ and 18650. Favorite Flavor, Peanut Brittle! Have fun! Vape Lots! Live Long!

  6. #6
    Super Member Verified Member
    ECF Veteran
    time2quit's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    upstate new york
    Posts
    647

    Default

    Evod heads are notorious for the post (the part that sticks into the hollow tube in the tank) becoming loose at the base of the head. Make sure it is tight!

  7. #7
    Full Member Verified Member
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    SC
    Posts
    38

    Default

    Woo! I finally joined the forums (instead of lurking) so I could respond to this. I LOVE the EVODs.

    When your battery flashes three times, it needs to be charged. We have also found that the coil, which is in the base (the part you take off to fill the tank) needs to be screwed in there pretty tight.

    The coils should last for approximately 2 weeks before being changed out. You should know when things taste burnt. I haven't had to change mine yet but I have three tanks that I change between.

    Also, make sure that the tank is filled above the halfway point for best results. Once it dips below that, it's likely you'll start getting gurgling and liquid in your mouth.

    Hope this helps!

  8. #8
    Senior Member Verified Member
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    FL
    Posts
    197

    Default

    Try on a new head... you should be good..
    Only gently lift the center pin if you knwo what you actually doing...

  9. #9
    Super Member Verified Member Bintmartin's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Minnesota, USA
    Posts
    795

    Default

    I have a fairly new EVOD battery that suddenly stopped working. The button lights when pressed but I get no vapor. I tried the tank on another battery and it worked fine. Also when I put it on the charger the light stays green. With my other battery the light turns red when I put it on the charger. Is it something I can fix or is the battery just a lemon? Thanks.

  10. #10
    Full Member ECF Veteran
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    WA
    Posts
    114

    Default

    I have had nothing but problems with Evods on Ego batteries, so I just dont use them any more.

    some replacement coils last 2 weeks before hard draw others 2 days! they use way too much juice as well.

    A coil change can make my Egos fail requiring me to put batteries back on the charger for a short time before they work again, this happened to 3 batteries one after the other when I was away from a charge point.

    I thought they were great when i got my first but now they are all in the Vape trash.

Page 1 of 2 12 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks