Blinking blue light
Results 1 to 7 of 7

Thread: Blinking blue light

  1. #1
    Full Member Verified Member
    Join Date
    May 2013
    Location
    Singapore
    Posts
    30

    Default Blinking blue light

    Hi All ,

    Need your help on this issue. My Ego has this weird problem today. When i press the blue button to start vaping , it blinks for a few times then stops...It doesnt fires up the juice...no smoke is coming when i vape...

    I thought it was the battery issue , so i charged it for a couple of hours and try...Still no luck

    When i detached the top part ( the one that contains the juice ) and just leave the battery and press the blue button , it will continue to light up until i let go...

    My apologies in advance i dont get the part name right...

  2. #2
    Full Member
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Maricopa Co, Arizona, USA
    Posts
    103

    Default

    To turn an eGo on, you press the blue button 5 times fairly quickly -- the button will then blink blue 3 or 4 times. To turn it off, you again press the button 5 times fairly quickly, and again the button will blink blue 3 or 4 times. Is it possible that when you thought you were turning it on, you actually turned it off?

    Sorry if you already tried this -- I'm still pretty new myself and it this doesn't work, hopefully someone will come along who has a better idea!

  3. #3
    Super Member Verified Member
    ECF Veteran
    lilmrsyeti's Avatar
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    Alabama
    Posts
    519

    Default

    What type of "tank" are you using...Nova, Cart, Kanger? Have you tried using a different tank on it to see if that will work? Sounds like maybe you are getting a short?

  4. #4
    Member
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Western Australia
    Posts
    4

    Default

    Quote Originally Posted by lilmrsyeti View Post
    What type of "tank" are you using...Nova, Cart, Kanger? Have you tried using a different tank on it to see if that will work? Sounds like maybe you are getting a short?
    Agreed, could well be a bad connection. Maybe try pulling the centre pin out of whatever carto etc you are attaching to the eGo.

  5. #5
    Senior Member* Verified Member Patrick O'Brien's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    MN
    Posts
    298

    Default

    Quote Originally Posted by Lorenzal View Post
    Hi All ,

    Need your help on this issue. My Ego has this weird problem today. When i press the blue button to start vaping , it blinks for a few times then stops...It doesnt fires up the juice...no smoke is coming when i vape...

    I thought it was the battery issue , so i charged it for a couple of hours and try...Still no luck

    When i detached the top part ( the one that contains the juice ) and just leave the battery and press the blue button , it will continue to light up until i let go...

    My apologies in advance i dont get the part name right...

    This actually just happened to me. Take the tank off the battery and take a q-tip to clean both the battery head (gently) and the underside of the tank.There is a little pin/gold pad inside the battery you can see, clean that off. Liquid and moisture get down in there and cause a short, which is why it blinks. The blinking means its self protection mode has been activated. If that doesnt fix it, your tank may be clogged causing airflow issues, which can also overheat the battery. You should always clean your battery heads, as well as the charger part where the battery connects. It really prolongs the life of your equipment.

  6. #6
    Senior Member* Verified Member Patrick O'Brien's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    MN
    Posts
    298

    Default

    Dont try pulling the pin out either. If it was down too far, it wouldnt fire at all, let alone short out................nor would it charge. Just gently clean the pin and check for any debris or buildup. That should do the trick everytime.

  7. #7
    Full Member Verified Member
    Join Date
    May 2013
    Location
    Singapore
    Posts
    30

    Default

    Hi All , thank you for the nice suggestions...after much googling , lifting out the battery and pulling that pin out it still does not work...

    I found out the charger was the faulty one! It keeps showing Green LED but and wont charge..i borrowed another charger and yes it is showing red and in a few hours i was vaping again...

    Thank you all again for the great help and advise!!

Bookmarks