AGA-T2 frustration
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16
Like Tree2Likes

Thread: AGA-T2 frustration

  1. #1
    Full Member Verified Member
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Germany
    Posts
    30

    Default AGA-T2 frustration

    Did some searching and haven't really found an answer so I'm looking to find out if anyone has a solution to my specific prob.
    I got my AGA a few days ago and have been trying to get it set up right. I have tried using 500 and 400 mesh. I've wrapped it tight and loose. Got the wick in there snug and loose as well. I don't have a torch and they haven't built any walmarts in Afgahnistan yet so a bic lighter will have to do. So my issue is that i get the wick and coil setup and glowing nice. Itheats from the middle out and glows nice and even all the way up to 12watts. Coil is wrapped 3/4 and comes out real consistently to 1.8 to 2 ohms and holds steady unless the positive nut comes loose. I've even gone so far as to glow it, shake the livin mess out of itthen glow Iit again with very consistent results. Then I put fluid in, prime it up and go to try it out and get burnt juice. Then I tip the setup glow the coils, take care of the hot spots that showed up and repeat only to get burnt juice again. Now I'm at a point to where I'm getting good flavor and vapor but still have a mild burnt taste. I've ramped the wattage up from 7 to 10 and the flavor and vapor increases with no real inceease in the burnt taste. Is this something I just need to let work out on it's own or do I still have a problem I need to work out?

    Edit: I was using 70% vg yesterday and added in some 50/50mtoday to thin it out. But yesterday and today I've been able to tip and burn to cutoff with no glow. If I immediately hit it again it'll glow though. Give it a few seconds to wick back up and no glow.
    Last edited by Radio; 10-22-2013 at 07:15 AM.

  2. #2
    Super Member ECF Veteran Krizzell's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Las Vegas
    Posts
    411

    Default

    Turn the watts down all juice will not play well with high watts. And you have no hot spots in the coil?

  3. #3
    Full Member Verified Member
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Germany
    Posts
    30

    Default

    I work out all hot spots and get a real nice even glow all the way up to 10 watts before putting any juice in. I usually try to run at 7 watts but the burnt taste seems to be more prevalent than at 10 watts. Kinda odd. I was wondering if maybe it's residual from previous burns maybe?

  4. #4
    Super Member ECF Veteran Krizzell's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Las Vegas
    Posts
    411

    Default

    Maybe residual but I never had that on genesis tanks only Kanger types. If I get a little burnt taste I bump it down one and it seems to be good to go. I have heard that if you have a hot spot after you have juice in the tank ( and can't see it) you get a burnt taste ?

  5. #5
    Ultra Member ECF Veteran WattWick's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Cold Norway
    Posts
    2,123

    Default

    A good substitute for torching the mesh is soaking the rolled wick in your least favorite juice and setting it on fire. Torching with a Bic might leave some sooty stuff. Not saying that is your problem, tho.

    Your problem is probably a hot leg between top wrap and center post. Try playing around with how tightening the center post nut affects coil tightness. Also be aware of any twisting of the deck section (like if you "screw on" your top cap or such) can tighten or loosen the center post nut.

  6. #6
    Full Member Verified Member
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Germany
    Posts
    30

    Default

    A little update. The other day I hatily wrapped a 5/4 coil with the tank full. I worked out what I could see and got back to vaping. It ran like a dream. I could hold the button to cutoff without burning anything and it was creating some crazy vapor and flavor. I noticed the extra wrap but left it alone cause it was rockin. The next day I tried to put some Boba's in and it all went downhill again. Haven't tried the 5/4 wrap again till yesterday. Now it seems to be running very well again. I've fonethrough half a tank of 50/50 and thenanother half tank withthe thickest stuff I got and it's been awesome.

    So right now I'm believing what I had before might be a surface area issue? I've got some 30 gauge and some .5 mm ribbon on the way. Gonna try some diff setups now that I have one that works. Thanks for the replies and I'll update when I try somethin else.

    Current setup
    32ga 5/4 500 mesh rolled as tight as my fingers could stand and a loose fit in the wick hole. I also have the wick pulled in towards the pos post a bit.

  7. #7
    Ultra Member Verified Member
    ECF Veteran
    mackman's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    NorCal
    Posts
    1,565

    Default

    Radio
    you know i have the AGA-T2 also and for me it is one finnecky atty. I think as others have said that your burnt taste issue is a hot leg ( the top nut on these is infamous for coming loose) or the mesh not wicking. I wicked that sucker every way possible and one day perfect put it away for the night and next morning nothing even with a good tilt. What finally provided me some consistency was using 0.5 kanthal ribbon wire. I see you have some coming and I think you will be pleased.

    Lately it occurs to me, what a long strange trip it's been

  8. #8
    Ultra Member ECF Veteran WattWick's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Cold Norway
    Posts
    2,123

    Default

    If you have wicking issues, try leaving the fill hole screw out.

  9. #9
    Full Member Verified Member
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Germany
    Posts
    30

    Default

    Quote Originally Posted by WattWick View Post
    If you have wicking issues, try leaving the fill hole screw out.
    Screw stays out unless I'm taking it somewhere. The current wick is doing very vell evsn with 100% vg. I can burn it dry and then when I go to refill the very top of the wick is fully saturated before I get done filling.

  10. #10
    Super Member ECF Veteran Krizzell's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Las Vegas
    Posts
    411

    Default

    Use the ribbon wire you will like it. You can't have that hot spot that's the brunt taste.Have you tried to put a kink in the wire on the lead to the nut, it sometimes stops the hot spot.
    Fullknight likes this.

Page 1 of 2 12 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks