Question on Woodville VV
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12
Like Tree36Likes

Thread: Question on Woodville VV

  1. #1
    Senior Member Verified Member
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Jacksonville, Fl
    Posts
    244

    Default Question on Woodville VV

    Got a quick question. I notice on the Woodville VV, that there is a red light that is emitted from the box where the controller resides. This light remains on as long as the unit has the button on the bottom switched to the on position. So here are my questions:

    1. Does this light consume significant power to the point that I should be turning the unit off?
    2. Should I turn my metal VV grand models off also when not being used?
    darkzero and malkuth like this.

  2. #2
    Proud REOnaut Verified Member
    ECF Veteran
    Supporting Member
    JC Okie's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Tulsa, OK
    Posts
    5,097

    Default

    IMHO, no and no. I don't think the light is a significant power suck at all....and I almost never turn my VV Grand off. The only time is if I'm putting it in something that might have cramped quarters where the switch could get accidentally fired. (For instance, an overnight case.)

    You can't see it unless you're in a blacked-out room, but the VV Grand has the same little red light in there, too.
    darkzero, malkuth and redeyedancer like this.
    Using various REOs with various RM2s and LOVIN' it!



  3. #3
    Senior Member Verified Member
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Jacksonville, Fl
    Posts
    244

    Default

    As always, thanks JC Okie.
    JC Okie and redeyedancer like this.

  4. #4
    OG Micro Coiler Verified Member
    ECF Veteran
    Supporting Member
    super_X_drifter's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Somewhere Out There, USA
    Posts
    7,689
    Blog Entries
    15

    Default

    Yep It intrigued me when I saw it for the first time too. Then I said a silent thank you to the mod ninja for concealing it, rather than to glorify it like some mod makers try to do

    It also learned from someone here that it turns blue when you fire it

    I never turn mine off unless I were to pocket it, which I rarely do.

    VAPE IT LIKE YOU $TOLE IT AND WHEN IN DOUBT SQUONK https://www.youtube.com/user/sxmxdrifter

  5. #5
    Proud REOnaut Verified Member
    ECF Veteran
    Supporting Member
    JC Okie's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Tulsa, OK
    Posts
    5,097

    Default

    Quote Originally Posted by super_X_drifter View Post
    Yep It intrigued me when I saw it for the first time too. Then I said a silent thank you to the mod ninja for concealing it, rather than to glorify it like some mod makers try to do

    It also learned from someone here that it turns blue when you fire it

    I never turn mine off unless I were to pocket it, which I rarely do.
    Face it, our mod maker is a class act. He doesn't need to be flashy....he's got the real deal.
    Using various REOs with various RM2s and LOVIN' it!



  6. #6
    Ultra Member Verified Member
    ECF Veteran

    Join Date
    Apr 2013
    Location
    SoCal
    Posts
    1,106

    Default

    I'm glad this thread came up. I've been wondering about my VV Grand too. Two very mysterious things have happened to my VV Grand. One day I went use it & it wouldn't fire. I didn't think it would be low batts cause I don't use it daily but when I went to checked the cells they both were at under 2v! I hate drivers with parastic drain, I won't use them, & I will get rid of any production or custom flashlight I got that had it with the exception of my HID Maglite. I really hope the VVG doesn't have parastic drain. Since then I have been switching it off until I get around to testing it.

    Other strange thing (unrelated) that happened to my VVG is on day I noticed the interior was full of juice. First I had thought maybe the bottle wasn't tight but juice was dripping out the delrin cover too. I removed the delrin cover & found juice all up inside there too. Though maybe the tube was loose or leaking at the 510 connection but it doesn't seem to be. I never store my Reos in any position than standing up. Fully cleaned the whole thing out & it hasn't happened again since but again I don't use it daily.

    These two things really got me puzzled. Maybe someone or something is sneaking in when I'm not around and using it! Hope this doesn't happen again.
    Last edited by darkzero; 08-04-2013 at 06:12 AM.
    malkuth and Treebeard like this.

  7. #7
    Proud REOnaut Verified Member
    ECF Veteran
    Supporting Member
    JC Okie's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Tulsa, OK
    Posts
    5,097

    Default

    That leak thing is really strange.

    I know there is a tiny little light that is part of the VV chip aparatus. Since Rob decided to put it/leave it behind the cover, I'm assuming that it can't be disabled or he would have disabled it since it doesn't serve any purpose for us. But...I'm sure there must be some tiny little drain attributed to it....I mean there has to be, right?
    darkzero, malkuth and Treebeard like this.
    Using various REOs with various RM2s and LOVIN' it!



  8. #8
    Supplier Associate ECF Veteran Rhapsodies Fire's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Bellingham, WA, USA
    Posts
    26,011
    Blog Entries
    1

    Default

    Darkzero...you need to contact Rob right away....it should not leak like that.
    darkzero, malkuth and Treebeard like this.

  9. #9
    Ultra Member Verified Member
    ECF Veteran

    Join Date
    Apr 2013
    Location
    SoCal
    Posts
    1,106

    Default

    Quote Originally Posted by JC Okie View Post
    That leak thing is really strange.

    I know there is a tiny little light that is part of the VV chip aparatus. Since Rob decided to put it/leave it behind the cover, I'm assuming that it can't be disabled or he would have disabled it since it doesn't serve any purpose for us. But...I'm sure there must be some tiny little drain attributed to it....I mean there has to be, right?
    Yes it was really strange!

    Yes there should be but a smd LED that size really shouldn't be using that much poewer at all, not enough to cause my batteries to drain that low in the short time frame it did. Is the LED visible with the cover on? I just turned mine on in tbe complete dark & fired it too. I wasn't able to see it light up. I could always desolder it (I'm capable of doing so) but don't think it would make a difference.


    Quote Originally Posted by Rhapsodies Fire View Post
    Darkzero...you need to contact Rob right away....it should not leak like that.
    Thanks, yes I know but I'm not the type to overreact or jump to conclusions. I won't bother unless I confirm. It hasn't done it again but I am keeping an eye on it.
    Last edited by darkzero; 08-04-2013 at 06:52 AM.
    Treebeard and malkuth like this.

  10. #10
    Supplier Associate ECF Veteran Rhapsodies Fire's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Bellingham, WA, USA
    Posts
    26,011
    Blog Entries
    1

    Default

    Okay....leaking on the outside is one thing...but if it's inside, that needs to be fixed. He will want you to send it in for sure if that is the case.
    If you need to send it in, here is the address. Include a note about what is going on with it, your name, email address and phone number. Also, please make sure you remove the juice bottle and batteries.
    Treebeard and malkuth like this.

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks