Ego C twist blinking light issue
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 25
Like Tree1Likes

Thread: Ego C twist blinking light issue

  1. #1
    Full Member Verified Member
    ECF Veteran
    Crixus's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Autocratic State
    Posts
    111

    Default Ego C twist blinking light issue

    Hi Folks,

    My second ego c twist seems to be giving some issues after i charged it at night and wanted to use it this morning.
    The button light keeps flashing when i switch it on.Still happens when i try to push up the center pin a little in case i screwed it on too hard when charging.Also,with or without a carto the light still keeps flashing..any ideas?

  2. #2
    Full Member Verified Member
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Some where where i cannot see the light at the end of the tunnel
    Posts
    124

    Default

    Hmm... Base on what you say it could mean that the twist have shorted out.
    Have you try plug in back to the charger and see if it still charge?

  3. #3
    Ashes to Ashless Team ECF (folding@home)
    Verified Member
    ECF Veteran
    Syn007's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    GreenEarth
    Posts
    345

    Default

    The battery is probably gone. Or the wires inside has dislodged.

  4. #4
    Full Member Verified Member
    ECF Veteran
    Crixus's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Autocratic State
    Posts
    111

    Default

    Quote Originally Posted by Ogroman View Post
    Hmm... Base on what you say it could mean that the twist have shorted out.
    Have you try plug in back to the charger and see if it still charge?
    Yeah i tried,the light has both red and green turned on the and battery light switches on as per usual when its charging.Only when i take it out and click 5 times it blinks like 7 to 10 times then goes off..doesn't fire

  5. #5
    Full Member Verified Member
    ECF Veteran
    Crixus's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Autocratic State
    Posts
    111

    Default

    Quote Originally Posted by Syn007 View Post
    The battery is probably gone. Or the wires inside has dislodged.
    Is there any cause for this because i only charged this like 2x ?

  6. #6
    Full Member Verified Member
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Vaping World
    Posts
    61

    Default

    I had the same problem. The battery may be flat.
    Might want to use a pin ..... the centre part of the battery.
    Just to lift it up a bit. This will allow the centre part to connect with the charger.
    Twist the battery into the charger slowly until you see the charger light change to red.
    The let it charge.

    eGo C-Twist white light will blink many times when it's flat.

    Good luck !

  7. #7
    Full Member Verified Member
    ECF Veteran
    user808a's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    AZ USA
    Posts
    130

    Default

    I try to not over tighten the battery onto anything.

    As far as batteries go, the center post inside the threads is postive and the threads provide the negative contact. I have had the wire on the inside of the battery that connects to the positive post come disconnected before. You can use a voltmeter to check for this issue.
    Last edited by user808a; 10-26-2012 at 09:33 AM.

  8. #8
    Full Member
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Honolulu,Hawaii
    Posts
    61

    Default

    Seem to be a common problem. Anybody take it apart yet?
    Vape Happy

  9. #9
    Senior Member Verified Member
    ECF Veteran
    fossilize's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    the Small Gantry
    Posts
    175
    Blog Entries
    1

    Default

    From what i know, There are two possibilities. The battery inside of the ego c is faulty or the ego has shorted out . Want to see whats inside of the ego? Take a look at this video
    What's wrong? Vaping ain't gonna kill Smoking will...

  10. #10
    Ashes to Ashless Team ECF (folding@home)
    Verified Member
    ECF Veteran
    Syn007's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    GreenEarth
    Posts
    345

    Default

    Quote Originally Posted by german87 View Post
    Is there any cause for this because i only charged this like 2x ?
    Bad factory soldiering. The heat from charging may have dislodged it or some user actions like attaching the atties/cartos too tightly, dropping and knocking during shipping. Too much heat from atties/cartos might damage the chip and button inside also. Ask for an exchange if it is possible. Not wise to use it unless you are confident of opening it up and fix it.

    I had a battery in the past (not ego-c) which behaved like this. And when i attempted to charge it again, the battery almost vented. After i removed it from the charger, the battery heat was still getting hotter. I wrapped it with a thick cloth and threw it away at a secluded dustbin.

Page 1 of 3 123 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks