Zmax Low Ohm Issues
Results 1 to 3 of 3
Like Tree1Likes
  • 1 Post By thalian

Thread: Zmax Low Ohm Issues

  1. #1
    Senior Member Raths's Avatar
    Join Date
    Feb 2014
    Location
    Nebraska
    Posts
    168

    Default Zmax Low Ohm Issues

    Hiall. I'm having issues for the last week with my Smok Zmax. It's aVer. 2 I think, has the blue screen and the grooves on the batterytube.


    Iam getting low ohm readings when the tank is screwed all the way on. I have used coils of 1.5, 2.0, 2.4 and 2.8 ohms, 28 to 32 gague wire. I have checked all the atty's with a multimeter and all the coilsare good. Using cotton for wicks. Smok Trophy Tank, Smok pbc V2tank and several Vivi Novas all have the same issues. All tanks workfine on my wife's Smok eGo style vv battries.


    IfI start to unscrew the tank, I get readings of 0.1, 0.4, 0.2, LoR,1.1, 0.8, basically all over the place. Once I get the tank to thepoint where it wobbles, it will start to fire again, but I worry thatits so loose that the tank may fall off. Same issue with freshbattries and drained battries.


    Ihave heard that it is possiable to take the top "beauty ring"off and adjust the center pin up, but I cannot get it off no matterhow hard I try (pliers, vice grips, nothing seems to work)


    Ihave read a LOT of threads and cannot find any info on this issue. Any advice would be greatly appericated, as this is my favorite modby far!


    Thanksin advance!

    Arguing on the internet is like fighting with the handicapped, you may win, but your still an .....

  2. #2
    Full Member Verified Member
    Join Date
    Feb 2014
    Location
    Saint Petersburg, FL
    Posts
    49

    Default

    The Vamo has the same issue. As it's used the o-ring under the pin gets worn down and eventually that center pin either doesn't make a good contact with the bottom of your tanks or it seems to short out by touching the sides of the vaporizer.

    I do not know if the following steps will help you with your Zmax, so follow then AT YOUR OWN RISK!! I have no clue if its even the same size o-ring. Also I would definitely check around in the APV hardware forums to see if anyone else has had this problem.

    VAMO OHM Error FIX!

    Good Luck!
    Raths likes this.

  3. #3
    Forum Supplier CigarMan's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    St. Petersburg, Florida
    Posts
    1,231

    Default

    Quote Originally Posted by thalian View Post
    The Vamo has the same issue. As it's used the o-ring under the pin gets worn down and eventually that center pin either doesn't make a good contact with the bottom of your tanks or it seems to short out by touching the sides of the vaporizer.

    I do not know if the following steps will help you with your Zmax, so follow then AT YOUR OWN RISK!! I have no clue if its even the same size o-ring. Also I would definitely check around in the APV hardware forums to see if anyone else has had this problem.

    VAMO OHM Error FIX!

    Good Luck!
    I appreciate the helpful info you posted, Thank you. I am curious how Raths ended up, wondering if this worked out for him.

Bookmarks