EGO Twist Battery Prob Question?

Discussion in 'eGo Type Models' started by Britches, Jul 5, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
Image has been removed.
URL has been removed.
Email address has been removed.
Media has been removed.
  1. Britches

    Britches Full Member

    Joined:
    Mar 13, 2012
    Location:
    Westminster Maryland
    First off I will say that this is my fault!! I dropped My EGO Twist with a CE5 Clero on it from about 10 feet and it hit on a concrete floor. At first I was dissapointed that I prob. broke my CE5 but low and behold my Twist was not working. When I plug it into the charger it looks at me if I am stupid and does nothing, when I put my CE5 on it, it blinks 3 times and if I hit the button it blinks about 38 times then stops. Now I have already ordered replacements thinking I know the answer to my question, but here goes. Is this Battery trash or is there some hope for it?
    Thanks in advance
    Dave
     
  2. spaceballsrules

    spaceballsrules Ultra Member Verified Member ECF Veteran

    Joined:
    Dec 6, 2011
    Location:
    Cary, NC
    If you are good with a soldering iron, you can fix it yourself. If you don't feel comfortable opening it up, then it is unfortuantely good for the trash.

    Here is a vid that shows the innards and demonstrates how to fix a faulty button....

     
  3. Underwhelmed

    Underwhelmed Vaping Master Verified Member ECF Veteran

    Joined:
    May 22, 2012
    Location:
    Texas
    You could also get verified and offer it for sale as is in the classified section.

    Some modder might enjoy taking it apart and making something entirely different out of it.
     
  4. YetAnotherSteve

    YetAnotherSteve Full Member

    Joined:
    Dec 6, 2011
    Location:
    Essex County, New Jersey, USA
    Keep looking for more info on your problem. I came home from work (tired as hell), and put my month-old 1000 Twist on charge and started using my backup. After an hour, I saw the charger LED was green and took the Twist off of charge.

    When I put on a Boge LR cartomiser it flashed three times. When I hit the fire button it flashed at least a dozen times. After trying two other cartomisers, I put it back on charge and the green charging LED did not flicker. (I think it may not have been charging when I first put it on charge tonight)

    While looking up information online (and finding this thread) I picked up the Twist again. As I picked it up, I saw the white LED was flashing at least twice. When I hit the button to fire it, it fired. With the same carto, it vapes fine.

    When I unscrewed the carto to put on another, I again saw the three flashes. I screwed it back on, and it works. I just put it on charge again (it's not hot) and it is charging. (red LED, flickers green every 10 seconds or so)

    I have no clue what is going on with this thing. When it hits full charge I will update this post.

    On a side note, the 650 eGo-C Upgrade (with mini-USB passthrough) in unregulated power seems to vape around 4.2 at full charge. This is my backup unit and I love it for it's small size. (only an inch longer than a cartomiser with a drip tip)
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page