Kanger Protank 2

Discussion in 'New Members Forum' started by jakem50, Aug 6, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
Image has been removed.
URL has been removed.
Email address has been removed.
Media has been removed.
  1. jakem50

    jakem50 Full Member Verified Member

    Joined:
    Jun 14, 2013
    Location:
    Washington DC
    Anyone using Kanger Protank 2?

    I'm finding this version has really tight draw when you flush mount it on compare to version 1. Trying to find out whether it's just me or it's their design of air draw slots at the bottom causing this issue.
     
  2. HDVaper

    HDVaper Ultra Super Senior Member Verified Member ECF Veteran

    Supporting member
    Joined:
    Jun 22, 2013
    Location:
    Broken Arrow, OK
    I noticed that too. I really prefer what has been called the "airy draw" on the older ones. However I'm vaping one of the new ones right now with no problems really.
     
  3. jakem50

    jakem50 Full Member Verified Member

    Joined:
    Jun 14, 2013
    Location:
    Washington DC
    I guess I shouldn't use the word "issue" :D

    I'm now so custom to airy draw from version 1 and ZAP and I even enlarge airholes on other RBA/RDAs.. At least it's good to know it's not just me :) Thanks!
     
  4. Gaspar74

    Gaspar74 Senior Member ECF Veteran

    Joined:
    Jul 10, 2013
    Location:
    Ma
    How's the flavor come through?
     
  5. Jim Diamond

    Jim Diamond Super Member Verified Member ECF Veteran

    Supporting member
    Joined:
    Jul 21, 2013
    Location:
    North Texas
    I am experiencing that also. I'm not sure if the holes are smaller, or lower down on the threads or what. I am now using a Protank 1 base on the Protank 2. It seems to have helped some. Any other ideas on this would be welcome! JD
     
  6. jakem50

    jakem50 Full Member Verified Member

    Joined:
    Jun 14, 2013
    Location:
    Washington DC
    Flavor and working mechanics are same as version 1. No difference on how they are working. No leaks yet (I was concern with all parts come off, it might leak) and easier to clean. I just slightly tighten loosely for this version though.. so it must be airdraw slots on version 2 but can't really see the differences of airslots depth between 1 and 2.
     
  7. BeatboxHero

    BeatboxHero Senior Member ECF Veteran

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Location:
    utah
    In all honesty I LOVE how an iClear 30 draws. If I could have both Protanks draw like that then I would. But at the same time its not a "must have" when they are so easy to use and the smoke/flavor is amazing :) My Protank 2 on my Sigelei Zmax will actually squeak a little bit sometimes. Not very often though. Needless to say, I am actually becoming accustomed to the draw of the Protanks now :D

    Have either of you guys tried taking one of the wicks out of the coil? Does it really help?
     
  8. Gator 1

    Gator 1 Full Member

    Joined:
    Aug 5, 2013
    Location:
    Seabrook, TX, USA
    I had the air flow issue with my k100 and a protank when I first got it ....
    1. I found that if I backed off the coil plug a hair I got normal flow, was way tight right out of the box on one of them
    2. The lower stem of the coil is inside the threads of it's 510 cap, which caused me to crank the tank on tight to get it to fire. To fix I pulled the plug out and used my finger nails to grab the bottom post (just like taking it apart to rebuild just don't take all the way out) it is ok if it is sticking way out when you put it back in the tank
    Mount the tank and the pin is pushed back in and no more tight draw

    Granted this is my personal experience and I'm way new to this ...
     
  9. jakem50

    jakem50 Full Member Verified Member

    Joined:
    Jun 14, 2013
    Location:
    Washington DC
    Taking wick out doesn't help since I vape Boba, so I took one of the wick out (I even switch the head between 1 and 2).. Problem I see is that when you really tighten version 2 onto Provari and Vamo, you can't eve draw (at least for me)... it shuts down completely for me.
     
  10. jakem50

    jakem50 Full Member Verified Member

    Joined:
    Jun 14, 2013
    Location:
    Washington DC
    ready to swap the bottom caps between two after I finish what in the tanks :)
     
  11. Subie

    Subie Full Member

    Joined:
    Jul 18, 2013
    Location:
    CO
    With my protank 2 using 1.5ohm heads I notice a little leaking. I am also using 100% VG. And if I remove one of the flavor wicks it will leak even more :( any way to fix? I guess you have to leave all the wicks inside...but over all I like the protank 2. Its really solid.
     
  12. peterforpats

    peterforpats Ultra Member Verified Member ECF Veteran

    Supporting member
    Joined:
    May 3, 2013
    Location:
    rounding third and heading home...
    for a much better draw on pt1 or 2 get a tatroe bottom piece. made much better than the protank bottom and has a lifetime guarantee. made both protanks truly enjoyable for the first time. I even use it on my dbox puritank even though it has a slightly smaller diameter it works just fine.
     
  13. jakem50

    jakem50 Full Member Verified Member

    Joined:
    Jun 14, 2013
    Location:
    Washington DC
    Airslots on Version 2 seems like it's slightly lesser than version 1.
     
  14. surfnpuff

    surfnpuff Full Member

    Joined:
    May 8, 2013
    Location:
    Chula Vista, Ca
    Boo. I was hoping they would be more airy.
     
  15. Underloud

    Underloud Full Member

    Joined:
    Aug 5, 2013
    Location:
    Portland, OR
    I've found (one the orginal Protank, don't have a II yet) it is better to acclimate to the draw/taste profile of the Protank than to remove wicks. I seem to get more gurgle toward the end when wicks are removed. :2c: :)
     
: provari, vamo, protank
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page