A different 510 Review

Discussion in 'E-Cigarette Video Reviews' started by rickghouse, Dec 30, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
Image has been removed.
URL has been removed.
Email address has been removed.
Media has been removed.
  1. rickghouse

    rickghouse Senior Member ECF Veteran

    Joined:
    Oct 15, 2009
  2. Wireguy

    Wireguy Super Member ECF Veteran

    Joined:
    Oct 24, 2009
    Location:
    Birmingham Al
    All I can say is if my 510s were putting out that amount of vapor I would be disappointed.

    However my 510s put out a whole heck of a lot of more vapor than that. User error, bad gear, I don't know. You will have to figure that out. Either way your experience runs counter to the majority here.

    I wont argue this with you. Something is wrong. I can take any of 4 currently running 510 set ups I have and blow that out of the water.
     
  3. MHR7331

    MHR7331 Super Member ECF Veteran

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Location:
    SoCal
    Yeah, something's definitely wrong there. Are you using a cartridge, or just dripping? If the liquid's "pooling", you're flooding it - blow the crap out of it, add just a drop to the bridge, let it wick a bit, then give it a go.

    I've seen my attys exhibit this kinda performance too, and it's always been a result of being flooded - apparently the mesh is/was far more absorbent than I'd expected, or I was heavy-handed with the liquid.
     
  4. CodyZ

    CodyZ Full Member

    Joined:
    Dec 26, 2009
    Location:
    Forked River
    See this is what I don't get. Why would you want to go through all this trouble with droppers and solutions? DIY is a little outdated, again I would say give another manufacturer with a two-piece design a try. LeCig is great as far as the D2 battery which is interchangeable with the GS cartridges.

    Cody.
     
  5. frogbmth

    frogbmth Ultra Member ECF Veteran

    Joined:
    Feb 8, 2009
    Location:
    Dorset, UK
    With those fairly long multiple pulls on the 510, is the atty getting hot to the touch?

    Andy
     
  6. Valkerie

    Valkerie Senior Member Verified Member ECF Veteran

    Joined:
    Aug 4, 2009
    Location:
    Lincoln Park, NJ
    I'm not a big 510 fan, but if mine gave me as little vapor as yours, I'd be really upset.

    I'm going to have to call this equipment failure. I've flooded the he** out of my atty and gotten much more vapor on both genuine Joye and Boge attys and batteries.

    My 401 produces more vapor than this. And, I can taste the juice flavors.
     
  7. rob33

    rob33 Super Member Verified Member ECF Veteran

    Joined:
    Dec 20, 2009
    Location:
    Concord, NC
    Sounds like you got some bad attys or your charger could be bad. I started with a titan 510 and of the 10 attys I have, the worst one does 10 times the amount of vapor than what yours is doing. I also got 4-5 hours of heavy vaping from my mega batteries in my titan. I'm using a Silver Bullet with 510s now, it produces wicked vapor. Only other thing is operator error!!!
     
  8. jayhawk

    jayhawk Senior Member ECF Veteran

    Joined:
    Jul 23, 2009
    Location:
    Kansas
    That is definately not how a 510 is supposed to work,i mean that would not work for anyone .I would just email this post to who ever you bought this from and im sure they would send a working one right out good luck
     
  9. RsL

    RsL Super Member ECF Veteran

    Joined:
    Apr 18, 2009
    Location:
    Minneapolis
    As others have said, there is something wrong there. You must have a bad atty or it is flooded out. I've been using the 510 for months and it sure wouldn't be my favorite atty if the performance was similar to yours! :)
     
  10. THICKFOG

    THICKFOG Senior Member ECF Veteran

    Joined:
    Mar 25, 2009
    Location:
    ATLANTA, GA.
    I'm not a 510 fan, but that was ridiculous, it was obiviously flooded, or the battery wasn't fully charged. There's definately something wrong here.
     
  11. terrie1

    terrie1 Super Member ECF Veteran

    Joined:
    Dec 16, 2009
    Location:
    Centralia WA
    my 510 makes clouds:cool:
     
  12. strayling

    strayling Ultra Member ECF Veteran

    Joined:
    Feb 25, 2009
    Location:
    Seattle, USA
    Bad battery is my guess. I had a couple of those manual batteries which were totally useless, but the same atty with one of the new extra-length batteries vapes up a storm.
     
  13. Uncle Pennybags

    Uncle Pennybags Super Member ECF Veteran

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Location:
    Gainesville, GA
    If you don't like the 510 I will gladly take it off your hands. PM me if you don't want it.
     
  14. rickghouse

    rickghouse Senior Member ECF Veteran

    Joined:
    Oct 15, 2009
    I'm using a cartridge, and filling it just until it begins to pool on the poly fill.

    I was dripping the 510 previously, but got tired of having it leak.

    And I've cleaned my atties both ways: blowing & flushing with very hot water (then letting dry for a day).

    My quest for a decent e-cig continues!
    :lol:
     
  15. anim8r

    anim8r Super Member ECF Veteran

    Joined:
    Oct 11, 2009
    Location:
    DC
    Your time would be better spent starting a quest for some working atty's.

    With all the videos on youtube concerning 510's, it should be obvious that your kit is defective. I remember plenty of people suggesting that in a previous thread.

    Both my wife and I get decent vapor and flavor from a standard Joye 510. And it's the same with our friends and relatives that try it for the first time.

    Contact the seller and e-mail them a link to your vid.
     
  16. dwillings

    dwillings Super Member ECF Veteran

    Joined:
    Oct 21, 2009
    Location:
    Calhoun, MO
    Your 510 is defective my friend. I've had my 510 for over 2 months now it's never had that weak of vapor production. My guess is your atty is junk. Try buying a new atty, and maybe a new battery? My 510 puts off better vapor than that even when it is flooded. Something is very wrong there..
     
  17. rickghouse

    rickghouse Senior Member ECF Veteran

    Joined:
    Oct 15, 2009
    You just watched me vape. Where's the error?
    :rolleyes:
     
  18. rickghouse

    rickghouse Senior Member ECF Veteran

    Joined:
    Oct 15, 2009
    That would be great if it was the answer. But the same thing applies to my 801 & 901's. Is everything I buy defective?

    :confused:
     
  19. HippyGirl

    HippyGirl Super Member ECF Veteran

    Joined:
    Oct 30, 2009
    Location:
    Alabama
    I've gotta go with flooding, bad atty, bad batt, or a combo of any of these.

    When I've flooded the attys, the vapor production is similar to what I see in the vid. Same with a bad atty OR a weak batt.

    Do they draw hard?

    Don't give up...the 510 really IS a great PV (and so is the 801).

    Where did you get your setup?
     
  20. anim8r

    anim8r Super Member ECF Veteran

    Joined:
    Oct 11, 2009
    Location:
    DC
    mmmmkay

    Any chance all of your juice bottles have the words "stealth" on them :p

    If not...

    Then you simply have to be doing "something" wrong. Either you aren't filling the cart correctly (and we really can't see how full, wet, or dry your cart is on the video).

    Or you've ruined your atty's from constantly oversoaking or dry burning them LONG before you took the video.

    Or you have some very VERY old juice, weak lungs, or maybe....


    You know exactly what you're doing but, you work for big tobacco :D



    If you're actually being serious with your last statement, pick up all of your toys and ask a fellow vaper to try it out. Maybe he can see what's what and show you.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page