The costs of running this huge site are paid for by ads. Please consider registering and becoming a Supporting Member for an ad-free experience. Thanks, ECF team.

Nederlandstaligen?

Discussion in 'Nederlands' started by Digress, Jul 14, 2017.

Thread Status:
Not open for further replies.
Image has been removed.
URL has been removed.
Email address has been removed.
Media has been removed.
 1. Digress

  Digress Full Member

  Jul 13, 2017
  Kortrijk, Belgium
  Zitten hier nog meer Nederlandstaligen? Zo ja, wie zijn jullie en vanwaar komen jullie?

  Ik ben hier net toegekomen, vorige week beginnen vapen. Uit Kortrijk, België, maar werk in Brussel. Ben een Java Senior Software Dev/Architect (programmeur dus).
   
 2. Sheilita

  Sheilita Senior Member ECF Veteran

  Sep 10, 2016
  Portugal
  Hoi Digress, ja hier ook een nederlandstalige hoor :). Ik kom uit Nederland, maar woon al 10 jaar in Portugal en ben sinds september vorig jaar hier op deze forum gekomen. Persoonlijk vind ik de mensen hier vriendelijker en behulpzamer dan bijvoorbeeld (voor mij dan) in Nederland. Hoe ben jij zo op deze forum terecht gekomen?
   
 3. Digress

  Digress Full Member

  Jul 13, 2017
  Kortrijk, Belgium
  Hoi Sheilita! Ben hier terecht gekomen door onderzoek, ben gestopt met roken voor mijn gezondheid, maar er waren zowel twijfels over hoe gezond het nu eigenlijk was (vele mensen vertellen je dat het even slecht is), en vooral ook over hoe je best vapet, hoe je het gezondst vapet, hoe je het aanvaardbaar houdt qua prijs, welke devices de besten zijn... Daar vind je hier toch de meeste en beste informatie over vind ik.

  In België is er sowieso weinig, er zijn winkels genoeg vol mensen die je iets proberen aan te smeren, maar online is er hoegenaamd niks en onze regering doet haar best om de tabaksinkomsten te vrijwaren.

  Alleszins leuk je te ontmoeten! maak jij ook je liquids zelf? En welke mods heb je?
   
 4. Sheilita

  Sheilita Senior Member ECF Veteran

  Sep 10, 2016
  Portugal
  Hier in de Algarve is er jammer genoeg weinig te vinden voor het vapen. Ik denk dat er iets van 3 winkels zijn en waarvan 1 gewoon een stand is in een shopping. Daar heb ik mijn eerste Eleaf istick basic gekocht. Geen uitleg of iets dergelijks gehad. Dat heb ik allemaal zelf moeten uitzoeken via google, youtube en forums waaronder deze.
  Zelf koop ik ook alleen maar online en dan in Spanje. Want in Portugal mogen ze geen liquid met nicotine online verkopen:nah:
  Ik heb nu een Joyetech Penguin en die bevalt super! Hiervoor een eleaf stick basic en heb ook ergens in de la een een paar Aspire Mini kit liggen. Die laatste was het niet voor mij met geregel van temperatuur of watt.
  Ik koop nog steeds mijn liquid en was ooit van plan om het zelf te maken, maar ik damp niet veel (circa 25ml per maand of zelfs minder) en heb nu mijn adv Halo Tribeca .
  De liquids die je maakt zijn dat klonen? of heb je zelf een favoriet gemaakt:)
  Leeft het dampen/vapen een beetje bij jullie?
   
 5. Digress

  Digress Full Member

  Jul 13, 2017
  Kortrijk, Belgium
  Hehe, ik ga toevallig waarschijnlijk binnen twee weken op vakantie naar de Algarve :]

  Ik damp wel redelijk veel (.15ohm coils @ ~75W) en heb onlangs bij Pink Mule (Spaanse webshop) een halve liter 6mg/ml 30/70 base besteld. In België mogen vape-producten helemaal niet online besteld worden, maar blijkbaar gaat het wel, want het is erdoor gegaan en ik ken nog wel mensen die het doen en nog nooit gepakt.

  Anyway, ben in de lokale dampwinkel een paar flavors gaan halen en ook een flesje Heisenberg-mix besteld om eens te zien waar iedereen het over heeft. En het is echt een goeie flavor hoor. Dus nu mix ik gewoon eliquid wanneer ik het nodig heb, 15% Heisenberg en 85% base in een 20ml flesje en klaar. Veeeeeel goedkoper.

  Ben wel van plan om zelf eens deftige liquids te proberen maken, heb nu zo'n keukenweegschaal van 0.01g nauwkeurig gekocht om de hele reutemeteut met spuiten en pipetten te kunnen vermijden, en eens mijn Heisenberg op is ga ik zelf eens een e-liquid proberen maken denk ik.

  Ben trouwens zeer tevreden met mijn SMOK G-PRIV. is wel zwaar en log als je daarom geeft, maar gaat lang mee (2 batterijen) en touch screen om gemakkelijker te configureren.

  Merk wel dat het vapen hier meer en meer voorkomt, jammer genoeg doet volksgezondheid alleen maar moeilijk met draconische maatregelen. Maar dus Portugal precies al niet veel beter?

  Ben jij er al mee op het vliegtuig geweest? Vraag mij wel af hoe dat gaat gaan, met mijn mod het vliegtuig op...
   
 6. Sheilita

  Sheilita Senior Member ECF Veteran

  Sep 10, 2016
  Portugal
  Nou dat doe je goed hoor met het mixen! scheelt inderdaad een hoop geld. Volgens mij controleren ze toch niet binnen europa? Althans dat is mijn ervaring als ik uit spanje of nederland iets bestel.
  De laatste keer dat ik met mijn stick ben gaan reizen (handbagage) had ik de liquids uiteraard in een doorzichtig zakje gedaan. De clearomizer heb ik leeg heen en terug mee genomen en heb alles los in mijn tas gehad. Geen probleem..gelukkig maar :D

  He wat leuk lekker naar de Algarve! Waar ga je heen? Als je alleen handbagage meeneemt dan mag je volgens mij tot 1 liter meenemen in verpakkingen van max 100ml. Je kan dan in ieder geval genoeg liquid meenemen:thumbs:
   
 7. Digress

  Digress Full Member

  Jul 13, 2017
  Kortrijk, Belgium
  Hehe.. Het wordt normaal gezien Alvor, maar nog niet geboekt, dus niet 100% zeker :)

  Ga dat zo proberen, alles los en schoonmaken, en dan de e liquids in een zakje!
   
  • Like Like x 1
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page

 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice