Ελληνες (γενικα) 2

Status
Not open for further replies.

zantos

Ultra Member
ECF Veteran
Jun 14, 2012
2,753
2,589
65
ptolemaida
Μέθοδοι: Η κυτταροτοξικότητα αξιολογήθηκε σύμφωνα με το πρότυπο UNI EN ISO 10993-5. Ενεργοποιώντας μια συσκευή η.τ., 200mg υγρού ατμοποιείτο και εμποτιζόταν σε 20ml του μέσου καλλιέργειας. Παρήχθη επίσης εκχύλισμα από τον καπνό ενός τσιγάρου. Τα εκχυλίσματα, αδιάλυτα (100%) και σε πέντε αραιώσεις (50%, 25%, 12,5%, 6,25% και 3,125%) εφαρμόστηκαν σε καλλιέργειες ινοβλαστων μυοκαρδίου (3Τ3) και η βιωσιμότητα μετρήθηκε μετά από 24ωρη έκθεση. Βιωσιμότητα μικρότερη από 70% θεωρήθηκε κυτταροτοξική.

Αποτελέσματα: Τα εκχυλίσματα καπνού έδειξαν κυτταροτοξικά αποτελέσματα σε συγκεντρώσεις πάνω από 12,5% (βιωσιμότητα: 89,1 ± 3.5% σε συγκέντρωση 3.125%, 77.8 ± 1.8% σε 6.25%, 72.8 ± 9.7% στα 12.5%, 5.9 ± 0.9% σε 25%, 9.4 ± 5.3% σε 50% and 5.7 ± 0.7% σε συγκέντρωση 100%). Το εύρος της βιωσιμότητας των ινοβλαστων ως προς τα εχυλίσματα ατμού η.τ. ήταν 88.5–117.8% σε συγκέντρωση 3.125%, 86.4–115.3% σε 6.25%, 85.8–111.7% σε 12.5%, 78.1–106.2% σε 25%, 79.0–103.7% σε 50% and 51.0–102.2% σε συγκέντρωση 100%. Ένα μόνο εκχύλισμα ατμού ήταν κυτταροτοξικό σε συγκέντρωση 100% (βιωσιμότητα 51.0 ± 2,6%). Ακόμα και για αυτό το υγρό πάντως, η βιωσιμότητα ήταν 795% υψηλότερη σε σχέση με το εκχύλισμα καπνού.

Συμπεράσματα: Η μελέτη αυτή δείχνει ότι ο ατμός του ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι σημαντικά λιγότερο κυτταροτοξικός συγκρινόμενος με τον καπνό του τσιγάρου. Τα αποτελέσματα αυτά θα πρέπει να επικυρωθούν με κλινικές μελέτες.

Master_Yoda

Super Member
ECF Veteran
Jul 22, 2013
390
704
Dagobah
Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Οριστικά η επίδραση των υγρών που ατμίζουμε στον οργανισμό μας είναι καλύτερη από αυτή του τσιγάρου. Αυτό είναι σχετικά εύκολο να το προσδιορίσει κανείς. Δεν φαίνεται όμως να υπάρχει κάποιος οριστικός τρόπος να συγκρίνεις την ακριβή κατανάλωση νικοτίνης εκτός αν κάνει κάποιος αιματολογικές εξαιτάσεις και δει τα επίπεδα νικοτίνης στο αίμα του.

Γεγονός όμως είναι ότι λαμβάνουμε μεγάλες ποσότητες νικοτίνης - στη δικιά μου περίπτωση περίπου 100mg την ημέρα και εγώ είμαι ακόμα αρχάριος..

Το πόσο ακριβώς είναι η απόλυτη ποσότητα που πραγματικά απορροφάται από τον οργανισμό μας είναι σίγουρα λιγότερο αλλά συγχρόνως είναι σίγουρα πολλαπλάσια εκείνης που λαμβάναμε σας καπνιστές τσιγάρου. Φυσικά μη με παρεξηγήσετε δεν υπονοώ ότι πρέπει να επιστρέψουμε στο τσιγάρο (!!) και οπωσδήποτε ατμίζοντας γλυτώνουμε από εκατοντάδες άλλες δηλητηριώδες & καρκινογόνες ουσίες.

Παρα ταύτα το ότι εισέρχονται εκατοντάδες μιλιγκραμ νικοτίνης στον οργανισμό μας σε καθημερινή βάση όταν το όριο κινδύνου είναι (ανάλογα με τον οργανισμό) περίπου 60-70 mg/ημέρα, είναι κάτι που θεωρώ πρέπει να μας προβληματήσει.

zantos

Ultra Member
ECF Veteran
Jun 14, 2012
2,753
2,589
65
ptolemaida
ψαχνω την ερευνα για το ποσοστο αποροφησης της νικοτινης απο το αιμα και θα σε πω μισελ

Βασιζόμενοι στα έως τώρα ευρήματα, η εισπνοή ατμού από ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι 100 ως 1000 φορές λιγότερο επικίνδυνη από το κάπνισμα ενός παραδοσιακού τσιγάρου. Η δόση νικοτίνης ανά ρουφηξιά είναι συγκρίσημη με αυτή μιας φαρμακευτικής συσκευής εισπνοής νικοτίνης (inhaler). Προφανώς η νικοτίνη των ηλεκτρονικών τσιγάρων δεν απορροφάται από τους πνέυμονες αλλά από τους άνω αεραγωγούς

Last edited:

zantos

Ultra Member
ECF Veteran
Jun 14, 2012
2,753
2,589
65
ptolemaida
μιχαλη σκασε εχει κι αλα.χαχαχαχαχαχαχαχα

Άλλη μία έρευνα πάνω στο θέμα, κάπως πιο παλιά:

Το πρωτότυπο άρθρο: http://www................/Docs/WIRED_April2010.pdf
Effect of an electronic nicotine delivery device (e cigarette) on desire to smoke and withdrawal, user preferences and nicotine delivery: randomised cross-over trial

Συγκρίνει κτ, ητ με 16mg υγρό, ητ με 0mg υγρό και φαρμακευτικό inhaler (εισπνοέα?) νικοτίνης.
Οι συμμετέχοντες είναι και εδώ όλοι καπνιστές.
Δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερα βολικό διάγραμμα αλλά ο πίνακας 3 δείχνει αριθμητικά τα μέγιστα επίπεδα νικοτίνης στο αίμα που πέτυχαν οι συσκευές που παρέχουν νικοτίνη (Cmax) και πόσο χρόνο έκαναν να τα πιάσουν (Tmax).
Το ητ είναι 10 φορές κάτω από το κτ στην περιεκτικότητα.

Παρόλο που η ποσότητα νικοτίνης είναι πολύ μικρή, το ητ με νικοτίνη εμφανίζεται πιο αποτελεσματικό από το 0mg στον περιορισμό της συμπτωμάτων στέρησης/της ανάγκης για τσιγάρο. Επίσης πήρε αισθητά καλύτερες αξιολογήσεις από τους χρήστες αναφορικά με την ευχαρίστηση/ικανοποίηση που προκαλούσε.

--------------

Τα παραπάνω συμπεράσματα των ερευνών σχετικά με τη νικοτίνη και το η.τ. φαίνεται να συμφωνούν και με μία από τις πρώτες έρευνες για λογαριασμό της Ruyan που αναφέρεται και στο πρώτο μήνυμα του παρόντος θέματος και μάλλον εξηγεί και το λόγο που συμβαίνει αυτό με τη νικοτίνη.

Το πρωτότυπο αρχείο, εδώ: http://www.kingpincigs.com/info/HealthNZ_0409.pdf

Από ό,τι μας λέει αυτή η έρευνα, αυτό οφείλεται στο ρυθμό εισαγωγής της νικοτίνης με το η.τ.. Και εδώ η διαφορά είναι τεράστια σε σύγκριση με το κ.τ. Από ό,τι μέτρησαν, μία ρουφηξιά με η.τ. των 16 mg δίνει το 10% από τη νικοτίνη που δίνει μια τζούρα από ένα κ.τ. κόκκινο Marlboro. Άρα χρειαζόμαστε δεκαπλάσιες τζούρες -> 10πλάσιο χρόνο για να πάρουμε την ίδια συνολική ποσότητα νικοτίνης.

Last edited:

Master_Yoda

Super Member
ECF Veteran
Jul 22, 2013
390
704
Dagobah
μιχαλη σκασε εχει κι αλα.χαχαχαχαχαχαχαχα

Effect of an electronic nicotine delivery device (e cigarette) on desire to smoke and withdrawal, user preferences and nicotine delivery: randomised cross-over trial

Συγκρίνει κτ, ητ με 16mg υγρό, ητ με 0mg υγρό και φαρμακευτικό inhaler (εισπνοέα?) νικοτίνης.
Δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερα βολικό διάγραμμα αλλά ο πίνακας 3 δείχνει αριθμητικά τα μέγιστα επίπεδα νικοτίνης στο αίμα που πέτυχαν οι συσκευές που παρέχουν νικοτίνη (Cmax) και πόσο χρόνο έκαναν να τα πιάσουν (Tmax).

Παρόλο που η ποσότητα νικοτίνης είναι πολύ μικρή, το ητ με νικοτίνη εμφανίζεται πιο αποτελεσματικό από το 0mg στον περιορισμό της συμπτωμάτων στέρησης/της ανάγκης για τσιγάρο. Επίσης πήρε αισθητά καλύτερες αξιολογήσεις από τους χρήστες αναφορικά με την ευχαρίστηση/ικανοποίηση που προκαλούσε.

--------------

Τα παραπάνω συμπεράσματα των ερευνών σχετικά με τη νικοτίνη και το η.τ. φαίνεται να συμφωνούν και με μία από τις πρώτες έρευνες για λογαριασμό της Ruyan που αναφέρεται και στο πρώτο μήνυμα του παρόντος θέματος και μάλλον εξηγεί και το λόγο που συμβαίνει αυτό με τη νικοτίνη.

Από ό,τι μας λέει αυτή η έρευνα, αυτό οφείλεται στο ρυθμό εισαγωγής της νικοτίνης με το η.τ.. Και εδώ η διαφορά είναι τεράστια σε σύγκριση με το κ.τ. Από ό,τι μέτρησαν, μία ρουφηξιά με η.τ. των 16 mg δίνει το 10% από τη νικοτίνη που δίνει μια τζούρα από ένα κ.τ. κόκκινο Marlboro. Άρα χρειαζόμαστε δεκαπλάσιες τζούρες -> 10πλάσιο χρόνο για να πάρουμε την ίδια συνολική ποσότητα νικοτίνης.

Μάκη σε ευχαριστώ για το υλικό. Θα το διαβάσω.

blue_gr

Super Member
ECF Veteran
Verified Member
Nov 28, 2011
567
349
51
Athens,Hellas
Εγώ έχω να καταθέσω ότι η πολύ νικοτίνη 12mg και άνω μου δημιουργεί ταχυκαρδίες & ψυχικές διαταραχές και με ενοχλεί πολύ στο αλυσιδωτό άτμισμα γιαυτό το λόγο παίζω 6mg σταθερά με κανά ξέσπασμα στα 9mg.
Με μέτρο και η νικοτίνη παιδιά γιατί είναι εθιστική και τοξική.

Sent from my wp7

zantos

Ultra Member
ECF Veteran
Jun 14, 2012
2,753
2,589
65
ptolemaida
να και αυτο που θελεις μιχαλη

--------------

Για όποιον θέλει να διαβάσει περισσότερα για τη νικοτίνη γενικά αλλά και αρκετά πράγματα για τον καπνό του κ.τ. (κανονικού τσιγάρου) μπορεί να βρει πολλές πληροφορίες στο πολύ καλό άρθρο του Πανεπιστημίου Αθηνών, εδώ:
:

billypapa

Supplier Associate
ECF Veteran
Oct 17, 2011
1,394
3,820
49
Greece
www.e-smokeguru.gr
Μιχάλη εγω θα σου πω το εξής πολύ απλό,
άσε όλες τις μελέτες στην ακρη και κάνε μια διάγνωση μόνο σου.
Το ίδιο σου το σώμα σου δείχνει άμεσα τις διαφορές απο το κανονικό σε σχέση με το ηλεκτρονικό τσιγάρο.
Και αυτό νομίζω οτι δεν το αμφισβητεί κανείς.
Το σώμα μας δεν λέει ψέματα ποτέ.

Master_Yoda

Super Member
ECF Veteran
Jul 22, 2013
390
704
Dagobah
Μιχάλη εγω θα σου πω το εξής πολύ απλό,
άσε όλες τις μελέτες στην ακρη και κάνε μια διάγνωση μόνο σου.
Το ίδιο σου το σώμα σου δείχνει άμεσα τις διαφορές απο το κανονικό σε σχέση με το ηλεκτρονικό τσιγάρο.
Και αυτό νομίζω οτι δεν το αμφισβητεί κανείς.
Το σώμα μας δεν λέει ψέματα ποτέ.

Καμία αμφιβολία Βασίλη!! Ήδη έχω δει τεράστια διαφορά στους τέσσερις μήνες που είμαι τώρα. Πάντως όπως και να έχει φίλε γεγονός είναι ότι η γενιά μας είναι πειραματόζωο του ηλεκτρονικού τσιγάρου καθώς ακόμα αυτά που ξέρουμε για αυτό είναι περιορισμένα.

Δε το παίζω οσία παρθένα.. Ο αδελφός μου θα σου πει ότι είμαι πολύ επιρρεπείς στις καταχρήσεις.. Τσιγάρο, ποτό, ξενύχτι ανέκαθεν πήγαιναν σύννεφο (ειδικά το ποτό..) Απλά κάνω κάποιες επισημάνσεις τίποτα άλλο.

Το βράδυ που θα βγώ όξω θα πιώ ένα μπουκάλι gin και θα καπνίσω 5-6ml Puros 24mg και θα μου περάσει..

john67

Ultra Member
ECF Veteran
Aug 3, 2012
1,139
2,061
Athens, Hellas
Καλησπέρα και καλό απόγευμα

Ανοιχτό Πανεπιστήμιο σήμερα, ωραίες πληροφορίες παιδιά, μπράβο.
Αυτό που έγραψε ο blue το έχω πάθει γι'αυτό είμαι μεταξύ 4mg με 6mg.
Master σίγουρα το άτμισμα είναι καλύτερο απ'το ξύδι,
να πίνεις πολύ νερό μετά τα αλκοόλια, καθαρίζει ο οργανισμός.

steliosss

kindness always repays... be sure of that...
ECF Veteran
Verified Member
Apr 24, 2012
4,841
8,959
61
Athens - Greece (GG land)
www.e-smokeguru.gr
Kαλησπέρα σας.
Συγγνώμη για την ενόχληση, ψάχνω ένα νήμα "Έλληνες-γενικά" που γράφουν όλη μέρα βλακείες κάτι σαρδανάπαλοι!!!
Μάλλον το σβήσανε?? :confused:
Συγγνώμη για το οφτόπικ

steliosss

kindness always repays... be sure of that...
ECF Veteran
Verified Member
Apr 24, 2012
4,841
8,959
61
Athens - Greece (GG land)
www.e-smokeguru.gr
Mάκη να σε ρωτήσω κάτι;
Από το πρωϊ στις 7 είσαι στο ecf μέχρι τις 7 το απόγευμα που πάς στο σπίτι.
Όταν πας στο σπίτι απ'ότι βλέπω πάλι στο ecf είσαι.

Α) Μπετά ποιός ρίχνει το πρωϊ;
Β) Τη γυναίκα σου ποιός την ... το βράδυ; :laugh:

zantos

Ultra Member
ECF Veteran
Jun 14, 2012
2,753
2,589
65
ptolemaida
μπετα δεν εχει το πρωι στελιο.πανε αυτα.οσο για την γυναικα μου πληρωνω αλον.χαχαχαχαχαχα.να κουραζομαι εγω;για κοροιδο με εχεις;χχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχααααααααααααααααααααααααααα

john ampas

Super Member
ECF Veteran
Jul 16, 2013
339
599
56
Thessaloniki
Καλησπέρα στην παρέα.
Δυστυχώς, με τη δουλειά τώρα κατάφερα να γράψω.
Συμφωνώ με όλες τις μελέτες.
ΑΛΛΆ. ....ΥΠΆΡΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΑΛΛΆ.
Λόγω δουλειάς, όλη μέρα μπαινοβγαινω σε ιατρεία, νοσοκομεία, ικα, κέντρα υγείας. .......Έχω ακούσει πολλές γνώμες.
2 ειδικότητες έχουν εμπεριστατωμενη άποψη. Οι πνευμονολογοι και οι καρδιολογοι.
Οι πνευμονολογοι που ασχολούνται με ιατρείο διακοπής καπνίσματος, είναι κατά του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Οι υπόλοιποι είναι ουδέτεροι. Ο λόγος είναι προφανής. .....
Οι καρδιολογοι είναι πιο καθησυχαστικοι. Ορισμένοι ατμιζουν κι όλας. Το θεωρούν ευνοικοτερο σε σχέση με το τσιγάρο, ανάλογα με τον ασθενή και την πάθηση πάντα.
Από προσωπική εμπειρία δυο ετών και κάτι, θα συμφωνήσω με τον blue.
Ο κάθε οργανισμός δεν είναι ίδιος. Άλλος αντέχει, άλλος όχι. Κι εγώ είχα ταχυκαρδιες με την υψηλή νικοτίνη και εδώ και ένα χρόνο έχω πέσει στα 6 mg. Με περίπου 5-6 ml την ημέρα.

Υ.Γ. Κατάφερα μετά από ένα χρόνο, να φέρω στον κόσμο του ηλεκτρονικού τσιγάρου τον διευθυντή της πνευμονολογικης κλινικής του νοσοκομείου του Πολυγυρου. Εδώ και 2 μήνες ατμιζει......

johnny

Status
Not open for further replies.

Users who are viewing this thread