• This forum has been archived

If you'd like to post a thread, post it here instead!

View Forum

Kartomizery, atomizery i inne parowniki

Status
Not open for further replies.

Kasia

Super Member
ECF Veteran
Jun 29, 2011
539
302
USA
Podwojna Grzalka Kartomizer, 3.5 mL
Jest naprawde duzy i troche mi zeszlo aby go napelnic (2 ohm)
Pierwszego napelnialam tak:
od strony baterii wpuscilam okolo 20 kropli a potem reszte od strony ustnika.
Dalam troche czasu na nasaczenie.
Na drugiego to juz wzielam strzykawke i powoli napelnilam.
Jezeli ktos lubi kartomizery to jak na razie (odpukac) jest badzo dobry.
Kleby dymu i bardzo latwo sie ciagnie.
Aromat jest duzo lepszy od normalnego kartomizera.
Ma ustnik gwizdkowy a ja je bardzo lubie.

1.
Podwojna Grzalka Kartomizer, 3.5 mL
IM002655 (2).jpg

2. Porownanie z 510 normalnym
IM002664.jpg

3.Porownanie z 510 normalnym i Leo kartomizer.
IM002665.jpg

4. porownanie z 610, Leo i MAP Tank
IM002666.jpg
Colossal Dual Coil Cartomizer jest sprzedawany przez Nhaler.com ale oni chyba nie wysylaja do Polski.

Widzialam na MadVapes.com (oni wysylaja za granice) ze maja Nowy Ego Mega Podwujna Grzalka Cartomizer ( eGo Mega Dual Coil Cartomizer) i jest jeszcze wiekszy :).

Last edited by a moderator:

Kasia

Super Member
ECF Veteran
Jun 29, 2011
539
302
USA
Weszlo na poczatek 3.5 mL.
Mam je dopiero od wczoraj. Napewno jest lepszy on normalnych bo dluzej sie pali i lubie aromat i spokojne, dlugie zaciagniecia z duza "dym". Jak czulam ze "dym" jest mniejszy to dopelnilam okolo 20 kropelek i wiecej nie wchodzilo.Kupilam srebrny to nie moge zobaczyc ile jest w srodku przed dopelnieniem. Pewnie kupie przezroczysty aby widziec watke. Grzeje sie szybciej.
Dotychczas uzywalam tylko Boge 510 Low Resistance bo sprawdzone ale one szybko potrzebuja dopelnienia i dlatego zaczelam uzywac tanki ( ale z nimi to inny klopot czasem:p).

Kasia

Super Member
ECF Veteran
Jun 29, 2011
539
302
USA
A ile tak na prawdę liquidu wchodzi do tego mega 3.5ml? Tak jak piszesz, na madvapes jest wersja 5ml, ale maksymalnie da się upchnąć 3,7-4ml... Do tego jeszcze problemy z gwintem, oraz można go dostać działającego lub nie...

Wesz Ed, kiedys kupilam reklamowany przez producenta mega karto ale bez podwojnej grzalki i zaden z 5-ciu nie dzialal i bardzo tego nie lubilam a szczegolnie gdy producent nie byl zbyt zadowolony ze osmielilam sie mu powiedziec, ze nie dzialaja.
Ja to tylko moge sie domyslac jak sie wkurzyles, przeciez wysylka kosztuje wiecej do Polski i czeka sie troszke dluzej.
Ten karto co kupilam dodal mi troche otuchy, ze moga dzialac (jak dlugo to zobaczymy):)

Kasia

Super Member
ECF Veteran
Jun 29, 2011
539
302
USA
Pare dni uzywania colossal cartomizer podwojna grzalka od Nhaler.
Na poczatku bylo dobrze. Palil sie brdzo dobrze duzo dymu i dobry smak.
Ale po kilku dopelnieniach jakosc smaku spadla znacznie.
Trzeba go dopelniac bardzo czesto, chyba tak samo jak normalny LR 510 kartomizer.
Tak samo bylo z drugim i trzecim.
Czy kupie ich wiecej ?... Napewno nie.
Jutro bede probowac Mega Podwojna Grzalka od MadVapes to zobacze czym to sie skonczy. :laugh:

Kasia

Super Member
ECF Veteran
Jun 29, 2011
539
302
USA
Kasiu, i jak sie skonczylo z Mega Podwojna Grzalka od MadVapes?

Dzisiaj jest drugi pelny dzien jak zaczelam uzywac Mega podwojna grzalka od Madvapes. Nie chce zapeszac i odpukac w niemalowane drzewo : Bardzo Dobre !
Link na forum o nich ale po angielsku tylko :
http://www.e-cigarette-forum.com/forum/ego-type-models/201142-ego-mega-dual-coil.html

Kupilam 5 a mam w uzyciu trzy. W kazdym jest inny plyn.
W pierwszym mam Malty from BBW, 12mg ( Backwoods Brew ) jest jednym z moich ulubionych plynow. Jak dotychcza to po prostu czysta przyjemnosc ! Zaciagniecia sa piekne, spokojne, dlugie i bardzo ciche. Bardzo lubie te dlugie rozkoszne zaciagniecia.Tak samo jak w dobrze sprawujacym sie ego tanku typ B. Smak, smak i jeszcze raz smak, jest bardzo dobry. Wielkosc dymu taka sama jak w ego B. Malty ma chyba 50/50 PG/VG.
Drugi cartomizer napelnilam High Voltage Crem Waniliowy od Inhalera 12mg ( to tez jeden z moich ulubionych plynow). Ten pieknis chrupal (tez tak lubie ) na poczatku ale dzisial przestal chrupac i jest tak samo jak ten pierwszy. Dodatkowa dobra strona jest to, ze wogole nie czuje smaku watki ! We wszystkich kartomizerach jakie palilam dotychcas,zawsze byl akcent watkowy. Crem Waniliowy jest 70/30 PG/VG. W tym drugim sila zaciagniecia jest duza, dla mnie troche za mocny TH. ale to charakter plynu.
Trzeci napelnilam plynem High Voltage Pralinka 12ml, tez od Inhalera. Nie mam tak duzej ilosci dymu jak w dwoch pierwszych ale smak ponownie wspanialy. Ten chrupie do dzisaj :)
Kazdy kartomizer napelnilam ponad 90 kropli to nie wiem ile mL, bo kropelki sa roznej wielkosci.Dopiero dzisaj popoludniu dopelnilam po okolo 30 kropelek do kazdego ale nie byly jeszcze puste. Po prostu chcialam zobaczyc ile kropelek wejdzie.Napelnianie jest swietne bo od strony ustnika bez strzykawek poprostu nakapac na scianke kartomizera.

Jestem bardzo ostrozna w wielkich podsumowaniach ale jak na razie to wszystko idzie bardzo dobrze a na wiecej to poczekamy. Z postow ktore czytalam inni uztkownicy maja je dluzej i bardzo je chwala. Bardzo chcialabym aby okazaly sie dobre na dlugoterminowe uzywanie poniewaz pozwalaja mi dialektowac sie dymem i smakiem powoli, bez pospiechu i dlugo. Moze przestane wreszcie naprawiac ciagle te knoty w tankach i szukac postow jak najlepiej to zrobic ale ja i tak to lubilam bo epapierosy to moja malutka pasja i czesc mego zycia bez analogow).
Te colossal podwojna grzalka od Inhalera i porownac z tymi co dzisiaj pisze to niebo i ziemia.

Jedna bardzo wazna uwaga:
Te kartomizery odpala bez zadnych problemow na orginalnych ego bateriach. Na nieorginalnych nalezy zrobic mala poprawke na kartomizerze od strony baterii nalezy wlozyc na okolo 2 do 3 milimetry maly srubokret albo cos w tym rodzaju do otworu, lekko przechylic srubokrecicik aby poczuc opor i bardzo delikatnie pociagnac do siebie. Ta koncowka kartomizera przesunie sie lekko do przodu i bedzie pasowal na wszystkie nieorginalne ego baterie. Tak zrobilam i moje nowe kartomizery pasuja jak ulal na moich ukochanych fajkach od epipemods.
Te techniczne szczegoly to wyczytalam z postow ale nie wiem czy dobrze wytlumaczylam bo ja "nietechniczna". Brat moj najukochanszy (mieszka w Polsce) zawsze mi mowi, ze ja moge wszystko naprawic i potrzebuje tylko 2-ch narzedzi: nitki i plasteliny:laugh:.
Pytanie czy kupie ich wiecej?.. Napewno Tak.
Kilka zdjec, ktore dzisiaj zrobilam.

IM002702.jpg
IM002707.jpgIM002705.jpgIM002704.jpg

Attachments

• IM002708.jpg
    IM002708.jpg
    19 KB · Views: 23
Last edited:

Kasia

Super Member
ECF Veteran
Jun 29, 2011
539
302
USA
Dziekuje za tak obszerna recenzje :)
Z podnoszeniem styku masz racje. Tez czasem musze to robic. Ale wole go podnosic w atomizerach/kartomizerach, w baterii raczej rzadko to robie. Nie chce uszkodzic polaczenia :)

Gdybym wiedziala pare miesiecy wczesniej, ze mozna zrobic taka poprawke to nie wyrzucilabym moich VGO baterii :facepalm:
One odpalaly tylko orginalny atomizer. Sprzedawca zbyl mnie z niczym jak zapytalam co robic.
Po nieudanych probach z roznymi kartomizerami wyladowaly w koszu na smiecie.
To forum jest skarbnica wiedzy.

Wracajac do moich nowych kartomizerow to sprawuja sie rewelacyjnie dzisiaj. Nowoscia dla mnie jest to, ze nie musze poprawiac knota albo go wymieniac bo go nie ma:laugh: !

Bede musiala zmienc moc moich plynow do tych cartomizerow. Wiekszosc moich plynow jest 12mg i moc zaciagniecia TH jest wieksza niz w ego tankach typ B.

Last edited:

Kasia

Super Member
ECF Veteran
Jun 29, 2011
539
302
USA
Ponownie o eGo mega podwojna grzalka kartomizerach.
Minelo juz dobrych kilka dni odkad je uzywam. Musze Wam powiedziec, ze sa po prostu WSPANIALE, SUPER WSPANIALE.
Chyba wielu z Was probowalo Ego tank typ B i to jest tak samo a nawet smialo moge powiedziec, ze lepiej. Smak i dym wspanialy. Tak jak w innych postach, ktore czytalam moge tylko potwierdzic, ze po kilku dopelnieniach jeszcze bardziej sie "rozkrecaja".
Niesamowite dla mnie osobiscie, poniewaz to jest pierwszy raz od poczatku mojej drogi z e-papieros, kiedy czuje pelna przyjemnosc i swiadomosc, ze nie musze nic poprawiac, tylko dopelnic plyn i ... to wszystko. Taki jeden kartomizer to wystarczy na caly dzien (dla mnie). Mam 5 w uzyciu z roznymi plynami.
Bardzo fajna rzecza jest to, ze jesli ktos z Was uzywa tylko plynow VG jakosc palenia jest taka sama. Plyn o nazwie Bounty Hunter sprzedawany przez NiteLiteVapor jest moim wielce faworyzowanym plynem od ponad roku i obecnie, kupujac mozna wybrac opcje tylko VG. Mowie Wam po prostu, trudno przestac palic.

Oczywiscie juz je czyscilam. Chyba nie musialam jeszcze tak bardzo ale chcialam wyprobowac jak dwa pierwsze zniosa gotowanie w goracej wodzie. No i dalej super, jak nowe albo jeszcze lepiej.
Przed gotowaniem wydmuchalam pod goraca woda i tak samo po wygotowaniu i zostawilam na 24 godziny do wysuszenia. Tak wiec z tego co doswiadczam to mysle, ze te kartomizery beda jak na razie moim wyborem w epaleniu.
Czekam na eGo Booster, ktory zamowilam z Kanady (HappyVaper.com) to zobacze jak beda sie sprawowaly. Zycze Wam milej Soboty i Niedzieli :).

Last edited:

mkosmida

Full Member
May 29, 2011
67
18
Poland
liquinator to zbiornik na liquid w ktory wsadzany jest zwykly kartomizer (moze byc soft tip czyli standardowy lub dualcoil), oczywiscie musi on byc specjalnie naciety, ale gotowe sa sprzedawane na stronie producenta

co do liquidow.. sprawdz sobie www.sweet-vapes.com.

Skoro zamieszkujesz USA dziwi mnie ze jeszcze palisz na eGO a nie na czyms typu nHaler czy GLV, no ale co kto woli. Jesli spodobala Ci sie zabawa w dual coile, to rozwaz zakup GLV mini lub supermini (www.http://greatlakesvapor.com/) albo wspomnianego nhalera lub mini

Pozdrawiam

Last edited:

Kasia

Super Member
ECF Veteran
Jun 29, 2011
539
302
USA
liquinator to zbiornik na liquid w ktory wsadzany jest zwykly kartomizer (moze byc soft tip czyli standardowy lub dualcoil), oczywiscie musi on byc specjalnie naciety, ale gotowe sa sprzedawane na stronie producenta

co do liquidow.. sprawdz sobie www.sweet-vapes.com.

Skoro zamieszkujesz USA dziwi mnie ze jeszcze palisz na eGO a nie na czyms typu nHaler czy GLV, no ale co kto woli. Jesli spodobala Ci sie zabawa w dual coile, to rozwaz zakup GLV mini lub supermini (www.http://greatlakesvapor.com/) albo wspomnianego nhalera lub mini

Pozdrawiam

Hello mkosmida
Dziekuje Ci za wyjasnienie, nie zrozumialam dobrze zdania, ze miales na mysli liquinator majacy w srodku dual coil kartomizer.

Wiesz dla mnie epalenie to hobby i rozrywka :laugh::laugh::laugh: i ja ciesze sie tym co mam dzisiaj i jestem ciekawa jutra. Lubie roznorodnosc i "nowalijki" pojawiajace sie na rynku. Nie pale jednego epapierosa z jednym kartomizerem ale kilka roznych z ulubionymi plynami. Mam tych moich zabawek dosc sporo i plynow od chyba czterdziesci producentow a uzywam tylko od trzech. Mam tez XS-haler od Inhalera. GLV wyglada dla mnie jak rakieta to nie kupilam.
Nie mam ProVari i nie mam klopotu z kupnem ale jak kupie to o czym bede marzyc? Marzycielka jestem:facepalm:. Jak wymysla cos lepszego od ProVari to wtedy go kupie.

Pozdrawiam Cie tez:).

Dziekuje za link do www.sweet-vapes.com. nie znam ich i przegladne strone.

Last edited:

mkosmida

Full Member
May 29, 2011
67
18
Poland
no tak rozumiem, epale ponad 500dni i tez lubie nowosci, lecz niestety poki co nic nie jest lepsze od aktualnego zestawu - 5V + liquinator + 510 soft tip.
ale lubie rowniez sprzet sprawdzony i ze znanego zrodla, ego moim zdaniem jest wyrobem masowym o roznej jakosci i losowym dzialaniu.
Najwazniejsze dla mnie jest zasilanie, a to co do tego podlacze wymieniam jak chce szukajac czegos lepszego.

co do liquidow od SV polecam red-tobacco z tytoniowych i wszelakie smaki owocowe i slodycze. Na prawde dobre liquidy :)

Status
Not open for further replies.

Users who are viewing this thread