The costs of running this huge site are paid for by ads. Please consider registering and becoming a Supporting Member for an ad-free experience. Thanks, ECF team.

Voopoo Drag "changing" ohms

Discussion in 'APV and Mods Discussion' started by Phosphorush, Oct 27, 2020.

Tags:
Thread Status:
Not open for further replies.
Image has been removed.
URL has been removed.
Email address has been removed.
Media has been removed.
  1. Phosphorush

    Phosphorush Full Member

    Feb 25, 2019
    Recently my Voopoo Drag changes the ohms while vaping, and kidna makes it impossible to vape. It either doesn't give enough power or too much. I changed the rcoil and the problem remains. What is causing this?
     
    • Like Like x 1
    • Optimistic Optimistic x 1
  2. Spey

    Spey Senior Member ECF Veteran

    Sep 2, 2016
    First guess (based on having a couple Drag's) the center pin in the mod may not be moving up/down freely because of debris (dried juice, etc.), and needs a through cleaning so it can compress and fully return freely.
     
    • Like Like x 2
    • Creative Creative x 1
  3. Mordacai

    Mordacai Vaping Master ECF Veteran

    Jan 16, 2019
    UK
    Have you dropped it so it landed on the atomiser and stressed the 510 connector on the mod?

    As that can be an option @Phosphorush.

    And if it is that, you're a great majority of the time better binning the affected mod or throw it in a hole somewhere for emergencies.
     
    • Agree Agree x 2
  4. Phosphorush

    Phosphorush Full Member

    Feb 25, 2019
    Any guide on how to do it? Do I need to open the mod?
     
    • Like Like x 2
  5. Phosphorush

    Phosphorush Full Member

    Feb 25, 2019
    I don't hear anything loose if I shake it btw
     
    • Like Like x 1
  6. vaper1960

    vaper1960 Vaping Master ECF Veteran

    Apr 24, 2019
    California, US
    I think they mean to clean it with something like alcohol (no need to take it apart just yet) Put just a little bit in the 510 connection (where you screw in the tank), turn it upside down (you don't need a bunch going down in there) Push the center pin (should be spring loaded) gently in/out several times. Might take several tries just don't put much alcohol in there at once. I have only done this one (someone else could give you better advice) and mine wasn't messed up... just got a little bit of juice in it so wanted to clean it before it messed up.
     
    • Agree Agree x 1
  7. Superuser187

    Superuser187 Super Member

    Aug 10, 2020
    Athens
    If u dont have warranty u can try take it apart but u must be comfortable doing that stuff cause u may damage it....watch a video before...
    First try what other suggest here....
    I wonder also if u have any other atomizer to try?? If u didn't already tried that
    Good luck sir
     
    • Useful Useful x 1
  8. uthinkofsomething

    uthinkofsomething Ultra Member ECF Veteran

    Supporting member
    Jun 7, 2015
    Toledo, Ohio
    Definitely try cleaning both the male and female part of the 510 connection with alcohol. A great way to clean the spring loaded 510 on the mod is to put a few drops of alcohol on a Q-Tip or whatever, you don't need much, and just push straight down on the pin a few times to make sure there's no gunk keeping it from moving freely.
    If you are using a factory coil in a tank, next step would be to clean where the coil screws in.
    Beyond that, you may be out of luck.

    But also, what tank or rda are you using?
     
  9. UncleJunkle

    UncleJunkle Vaping Master Verified Member ECF Veteran

    Nov 29, 2010
    Clown World
    Did you try at least one other tank? If so, do the ohms jump regardless of tank?
     
    • Like Like x 1
    • Useful Useful x 1
  10. Phosphorush

    Phosphorush Full Member

    Feb 25, 2019
    I did so far seem stable but at 20W Im getting 4V used to be around 3. I'm Using pharaoh 2.0 and only have this one.
     
    • Like Like x 1
  11. uthinkofsomething

    uthinkofsomething Ultra Member ECF Veteran

    Supporting member
    Jun 7, 2015
    Toledo, Ohio
    Are you pretty experienced with installing coils? Could be that the screws are not holding the coil tight. Another thing to try would be to tighten the screws or clamps or whatever. And also make sure that a screw has not broken one of the wires I guess, but I have never had that happen.
     
  12. UncleJunkle

    UncleJunkle Vaping Master Verified Member ECF Veteran

    Nov 29, 2010
    Clown World
    What is the actual resistance of the coil supposed to be?
     
    • Like Like x 1
  13. Mordacai

    Mordacai Vaping Master ECF Veteran

    Jan 16, 2019
    UK
    If it's an RBA you're using @Phosphorush, it may well be worth dismantling and cleaning.
     
    • Like Like x 1
  14. Spey

    Spey Senior Member ECF Veteran

    Sep 2, 2016
    Vapor1960 & uthinkofsomething appear to have covered fairly well.

    In my mind this is a regular maintenance procedure (do b4 u have an issue). Sounds like has not been done previously, so possible culprit.

    Important consideration ...
    Have you already tried a different mod with the atomizer and coil that you're having problems with, as a way of testing if it's the atomizer and coil assembly or the mod that is causing you problems? If not, try this for the reasons mentioned.

    It would help if you listed the specific model of both mod, atty, and specific coil configuration for others to help (usually in your 1st msg - future consideration).
     
    • Like Like x 2
  15. Mordacai

    Mordacai Vaping Master ECF Veteran

    Jan 16, 2019
    UK
    Mix 70% Isopropyl Alcohol and 30% Distilled Water.

    Use a cotton bud to wet the 510, the cotton bud just needs to be wet. Then you can use a toothbrush to clean the threads and gap around the positive 510 pin.

    If needs be you can repeat, but you'll have to let the mod thoroughly dry out before you even think of using it.
     
    • Like Like x 2
  16. Phosphorush

    Phosphorush Full Member

    Feb 25, 2019
    It's not that. I have this for more than 2 years and this is the first time it happened. Changed coil and unmounted the whole tank too. It seems like the clening of connecters helped so far tho.

    0.6 I have to give it an extra loop and it's rading 0.63 now but it seems stable now.
     
    • Like Like x 1
  17. Phosphorush

    Phosphorush Full Member

    Feb 25, 2019
    Will do. thanks
     
    • Like Like x 1
  18. UncleJunkle

    UncleJunkle Vaping Master Verified Member ECF Veteran

    Nov 29, 2010
    Clown World

    Well if your coil is 0.63 ohms and your mod is set at 20W, it should be firing at about 3.5v not 4v.

    So even though it's working better, your mod isn't calculating properly. 0.5 volts is a lot. While a 0.5 change in Wattage is not significant, a 0.5 change in Voltage is.
     
    • Agree Agree x 1
  19. Hawise

    Hawise Ultra Member ECF Veteran

    Supporting member
    Mar 25, 2013
    AB, Canada
    I'd also try checking the screw in the 510 pin. They can come loose over time, wreaking havoc with your resistance. Make sure it's fairly tight - not as tight as you can make it, but secure.
     
    • Like Like x 1
  20. Phosphorush

    Phosphorush Full Member

    Feb 25, 2019
    Yeah it seems like it's still bad after alcohol and thoothbrush cleaning just have to buy another I guess
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice