Converting Percentages (double check my math please)

Status
Not open for further replies.

ArgusMcJohnsten

Senior Member
Verified Member
Mar 24, 2015
255
312
I know this is probably a really easy answer, buy my brain's not cooperating with me.
I have a diy recipe (A) that 8% is supposed to be equal to 12% of a commercial flavor(B). If I have another recipe that calls for 10% of B. How would I figure out how much of A to use in place of B?

The best I can figure out is:
8/12 = .667
10*.667 = 6.7% needed instead of 10%

Thanx
 

jaytex1969

Super Member
ECF Veteran
Verified Member
Feb 27, 2015
946
5,275
Austin, TX
10% is 5/6 of 12%, so 5/6 of 8% is 6.66666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666......


Jay :headbang:
 
Status
Not open for further replies.

Users who are viewing this thread