Ελληνες (γενικα) 2

Status
Not open for further replies.

CaptSteve

Airborn ECF Guru
ECF Veteran
Verified Member
Nov 20, 2011
14,537
40,523
41,000ft at M 0.85
Πολλα καφεδακια φερνουν αδελφε γιατι με θελουν ξυπνιο χαχαχαχαχχααααααααα. Δε βαριεσαι τα περασα τα καλα τα χρονια στην αεροπορια οταν ειμουν ανυπαντρος δεν εχω παραπονο. Τωρα αυτα που με ευχαριστουν ειναι να περναω καλα και πανω απ'ολα να εχω το κεφαλι μου ησυχο

CaptSteve

Airborn ECF Guru
ECF Veteran
Verified Member
Nov 20, 2011
14,537
40,523
41,000ft at M 0.85
Γειά σου Στέλιο και Γκάμπριελ

Τώρα που έβγαλε ο Βασίλης ανταλακτικά για το Just λέω να πάρω ένα FullAD Cap για ένα Stealth+ts+ext που έχω και θέλω να ρωτήσω αν ο Ιαττυ με τη βάση του δουλεύει. Δεν εχω τη βάση του, με τη 510 το δουλεύω στο Just και η ρύθμιση του αέρα δουλεύει πολύ καλά. Ετσι θα φτιάξω ένα JGGTS, μήπως πρέπει να βάλω ένα FullAD Cap απο GGTS αλλά δεν ξέρω πότε θα ξαναβγεί.
Βραδυνά διλήματα βελτίωσης ατμιστικής ποιότητας :)

Ναι δουλευει μια χαρα ο Ιαττυ Γιαννακη, παρε αδελφε

imeothanasis

Unregistered Supplier
ECF Veteran
Feb 13, 2009
47,882
34,510
Athens, Hellas
gg-goldengreek.com
παρα πολυ καλος ο Φαρσαλινος Γιαννη. Παρακολουθησα το βιντεο με προσοχη και ειδα οτι επιτελους ο ανθρωπος ανεφερε 2 πολυ σοβαρα θεματα για τα οποια επιμενω εδω και 2 χρονια και κανεις δεν δινει σημασια. Ειναι το mesh και τα αρωματα. Για το mesh ειπε ακριβως αυτο που λεω και εγω περι οξειδωσης του μεταλλου. Και για τα υγρα ειπε οτι μερικα ειναι επικινδυνα και μαλιστα η γυναικα μου που ειναι χημικος επιβεβαιωσε αυτη την ανησυχια μου. Γι αυτο και τα τελευταια 2 χρονια ατμιζω μονο βαση

Να δω ποτε ολοι αυτοι οι "ειδημονες" στα forum θα βαλουν μυαλο και θα αποφασισουν να ειναι σοβαροτεροι οταν γραφουν τις αποψεις τους.

Συνέντευξη του γιατρού καρδιολόγου και ερευνητή Κωνσταντίνου Φαρσαλινού

imeothanasis

Unregistered Supplier
ECF Veteran
Feb 13, 2009
47,882
34,510
Athens, Hellas
gg-goldengreek.com
Mano, πρεπει να πιεσει τον πολο του collector tank μεχρι να τερματισει. Ετσι θα εχει επαφη

Αν τηλεσκοπησεις το justGG και εχεις αφαιρεσει το πλαστικο μεσα απο το SS cover τοτε το justGG θα αναβει αυτοματα και συνεχομενα χωρις να πατας κουμπι

αν εχει πανω Πηνελοπη και δεν εχει αερα σημαινει οτι δεν εχει ανοιξει το ρυθμιστη τζουρας
Τι λάθος έχει κάνει αυτός βρε Γιώργο;

I need help from the Freaks! I just got a Just GG today, Yay right! Well so far I cant get it to work lol. Hopefully someone can help. I dont know the procedure for setup. First I took off one of the top sections below the 510 cap and above the main body for 18500 use. Im using it with the 510 cap. So I took the cap off. Then screwed in a dripper. Then screwed that onto the body. I couldnt get anything to fire. So when that didnt work I telescoped it out and dropped in an 18650. Now it auto fires. So I adjusted the switch both ways and still auto fire. I completely removed the switch, still auto fires. Oh, and when I have penelope on the 510 cap I get no airflow at all. Anyway to adjust that?

Gabriel74

Ultra Member
ECF Veteran
Mar 23, 2012
1,757
733
Greece
παρα πολυ καλος ο Φαρσαλινος Γιαννη. Παρακολουθησα το βιντεο με προσοχη και ειδα οτι επιτελους ο ανθρωπος ανεφερε 2 πολυ σοβαρα θεματα για τα οποια επιμενω εδω και 2 χρονια και κανεις δεν δινει σημασια. Ειναι το mesh και τα αρωματα. Για το mesh ειπε ακριβως αυτο που λεω και εγω περι οξειδωσης του μεταλλου. Και για τα υγρα ειπε οτι μερικα ειναι επικινδυνα και μαλιστα η γυναικα μου που ειναι χημικος επιβεβαιωσε αυτη την ανησυχια μου. Γι αυτο και τα τελευταια 2 χρονια ατμιζω μονο βαση

Να δω ποτε ολοι αυτοι οι "ειδημονες" στα forum θα βαλουν μυαλο και θα αποφασισουν να ειναι σοβαροτεροι οταν γραφουν τις αποψεις τους.

Θάνο όντως τα λέει πολύ σωστά ο ιατρός.
Κι εγώ σκέτη vg κάνω εδώ και 3 χρόνια σχεδόν με λίγη καραμελίτσα άρωμα ενίοτε για να σπάει.
Ο ιατρός είπε και κάτι άλλο πολύ σημαντικό που ήδη έχω λάβει υπόψιν προσωπικά.
Το μεταφέρω από το ελληνικό φόρουμ.

Η VG σε 100% συγκέντρωση έχει σημείο βρασμού 300 βαθμούς (όσο χρειάζεται για την παραγωγή τοξικής ακρολείνης). Το διάλυμα 90%VG/10% νερό έχει σημείο βρασμού 138 βαθμούς. Η διαφορά είναι τεράστια όπως αντιλαμβάνεστε....

Άρα πρέπει να αραιώνουμε οπωσδήποτε την vg με wfi.

imeothanasis

Unregistered Supplier
ECF Veteran
Feb 13, 2009
47,882
34,510
Athens, Hellas
gg-goldengreek.com
μισο λεπτο Γκαμπο. Αν το σημειο βρασμου με αραιωση νερου ειναι 138 βαθμοι κελσιου, τοτε δεν θα πρεπει να αραιωνουμε την vg, διοτι το να πιασει το ατομαιζερ 138 βαθμους ειναι ευκολο ενω οι 300 ειναι σχεδον αδυνατο με ποτισμενο φυτιλι

imeothanasis

Unregistered Supplier
ECF Veteran
Feb 13, 2009
47,882
34,510
Athens, Hellas
gg-goldengreek.com
η μπαταρια δινει συγκεκριμενο ρευμα Γκαμπο. Δεν ελεγχει αν το ατομαιζερ περιεχει αραιωμενη vg. Επομενως καλυτερα να βαζεις σκετη vg και οχι αραιωμενη. Ο γιατρος ειπε το αντιθετο?

Gabriel74

Ultra Member
ECF Veteran
Mar 23, 2012
1,757
733
Greece
Ναι Θάνο.
Είπε οτι από την σύσταση της vg εξαρτώνται οι βαθμοί βράσης.
Και ακούγεται λογικό.
Αν η μη αραιωμένη Vg θέλει 280-300 βαθμούς για να βράσει και ο ατμοποιητής πρέπει να πιάσει αυτούς τους βαθμούς για να ατμίσεις τότε υπάρχει κίνδυνος παραγωγής της ακρολεϊνης που είναι τοξική.
Η αραιωμένη vg απαιτεί από τον ατμοποιητή γύρω στους 138 βαθμούς για να βράσει οπότε δεν υπάρχει αυτός ο κίνδυνος...

Αυτό λέει ο ιατρός.

imeothanasis

Unregistered Supplier
ECF Veteran
Feb 13, 2009
47,882
34,510
Athens, Hellas
gg-goldengreek.com
Γκαμπο, για να ξερουμε τι λεμε.

Εχουμε σκετο νερο το οποιο βραζει στους 100 βαθμους. Αν προσθεσουμε λιγη vg (και υποθεσουμε οτι η vg εχει σημειο ζεσεως μεγαλυτερο του νερου), τοτε το μιγμα θα βρασει στους 120 βαθμους για παραδειγμα. (Εξαρταται απο την ποσοτητα της vg στο μιγμα).

Η μπαταρια δινει ορισμενη ενεργεια στο μιγμα, (πχ 121 βαθμους), τοτε το μιγμα θα βρασει. Επιδη ομως η μπαταρια μπορει να βρασει και σκετη vg, αυτο σημαινει οτι η θερμοκρασια που αναπτυσεται ειναι πολυ περισσοτεροι βαθμοι στο ατομαιζερ. Και αν ειναι 300 βαθμοι για παραδειγμα, η αραιωμενη vg οχι μονο θα φτασει στην θερμοκρασια ζεσεως και θα παραξει ακρολεινη αλλα θα ζεσταθει πολυ ευκολοτερα και γρηγοροτερα απο το πηχτη και μη αραιωμενη vg, επομενως θα παραξει ακρολεινη πολυ γρηγοροτερα.

Θα το ξανασκεφτω αλλα δεν νομιζω οτι κανω λαθος

Last edited:

soulseek

Ultra Member
ECF Veteran
Verified Member
Aug 12, 2013
1,176
1,503
London, UK
Θα το ξανασκεφτω αλλα δεν νομιζω οτι κανω λαθος

Δεν κάνεις λάθος. Όσο περισσότερο αραιώνεις την vg με νέρο θα πλησιάζει την θερμοκρασία βρασμού του νερού (απο 290 --> 100). Επομένως το καλύτερο ειναί να το αραιώνεις οσο λιγότερο δυνατόν.

imeothanasis

Unregistered Supplier
ECF Veteran
Feb 13, 2009
47,882
34,510
Athens, Hellas
gg-goldengreek.com
επισης υπαρχει και ακομη ενα θεμα seek. Το νερο εχει πολυ μεγαλη θερμοχωρητικοτητα και χρειαζεται πολυ μεγαλυτερη ενεργεια για να βρασει σε ολη του την ποσοτητα που βρισκεται πανω στο φυτιλι, ενω η γλυκερινη που ειναι κακος αγωγος του ηλεκτρισμου χρειαζεται λιγοτερη ενεργεια διοτι ζεσταινεται τοπικα και επομενως ολη η θερμοτητα μενει σε ενα συγκεκριμενο σημειο της με αποτελεσμα να βγαζει καπνο. Γι αυτο αλλωστε και αν βαλουμε νερο μεσα στο ατομαιζερ δεν προκειται να παραξουμε ατμο ποτε

Status
Not open for further replies.

Users who are viewing this thread