Ελληνες (γενικα) 2

Status
Not open for further replies.

imeothanasis

Unregistered Supplier
ECF Veteran
Feb 13, 2009
47,882
34,510
Athens, Hellas
gg-goldengreek.com
Γκαμπο, οσο αραιωνεις την vg, τοσο μεγαλυτερη ενεργεια χρειαζεσαι για να ζεστανεις το διαλυμα (vg με νερο), διοτι το νερο για να βγαλει καπνο πρεπει να ζεσταθει ολη του η ποσοτητα πρωτα. Αν εχεις προσεξει, η κατσαρολα βγαζει ατμο μονο οταν ΟΛΗ η ποσοτητα του νερου φτασει στους 100 βαθμους κελσιου. Γι αυτο λοιπον και οταν βαζεις νερο στο ατομαιζερ δεν μπορεις να βγαλεις ατμο. Ο λογος ειναι οτι για να ζεσταθει το νερο στους 100 βαθμους και να βγαλει ατμο, χρειαζεται παρα πολυ μεγαλη ενεργεια και για πολυ ωρα λογω μεγαλης θερμοχωρητικοτητας του νερου. Aρα, οσο μεγαλυτερη η ποσοτητα του νερου στο μιγμα, τοσο μεγαλυτερη ενεργεια θα χρειαζομαστε και τοσο δυσκολοτερα θα βγαζουμε ατμο. Δεν συμβαινει ομως το ιδιο με την γλυκερινη. Αν παρεις μια σταγονα vg και την βαλεις στο τραπεζι και αναψεις μια αντισταση πανω της, θα αρχισει να βγαζει καπνο. Δεν θα πετυχεις το ιδιο με μια σταγονα νερου σιγουρα

Απο την απαντηση του γιατρου δεν καταλαβα απολυτως τιποτα Γκαμπο διοτι ειναι επιστημονικες εννοιες οι οποιες ειναι ανακατωμενες μεταξυ τους χωρις ειρμο. Ας αφησουμε λοιπον το θεμα στην ακρη διοτι δεν θα συννενοηθουμε
Kαλημέρα.
Η απάντηση του ιατρού στις απορίες μας.

Δεν καταλαβαίνω το κείμενο. Στην πρώτη παράγραφο λέει ότι δεν πρέπει να αραιώνουμε την VG γιατί δεν φτάνει ποτέ 300 βαθμούς η θερμοκρασία της αντίστασης, στην 3η παράγραφο λέει ότι θα φτάσει 300 βαθμούς και θα παραχθεί ακρολείνη....

Η θερμοκρασία που πιάνει η αντίσταση έχει να κάνει με το περίσσιο ενέργειας που δεν χρησιμοποιείται αλλού παρά μόνο για την παραγωγή θερμότητας. Όταν καίμε το φυτίλι στεγνό η αντίσταση πυρακτώνεται. Πόση θερμοκρασία έχει εκείνη τη στιγμή? 400, 500, 600 βαθμούς? Με θερμογραφική κάμερα φάνηκε πάντως να ξεπερνάει ΑΝΕΤΑ τους 350 βαθμούς (δεν ανέφεραν ακριβή τιμή).

Από εκεί και πέρα, σημασία έχει που χρησιμοποιείται η ενέργεια που δίνουμε στην αντίσταση-φυτίλι. Όταν είναι στεγνό, δεν χρησιμοποιείται πουθενά και γίνεται θερμότητα. Όταν έχουμε υγρό, τότε η ενέργεια χρησιμοποιείται για την μετατροπή του υγρού σε αέριο. Η θερμοκρασία θα εξαρτηθεί από την θερμοκρασία που χρειάζεται το υγρό για να εξατμιθεί.

Από εκεί και πέρα, ο καλός αγωγός του ηλεκτρισμού απλά σημαίνει ότι το υγρό έχει μηδενική αντίσταση. Δεν αλλάξει κάτι σε αυτό, πέρα από το γεγονός ότι ένας κακός αγωγός ουσιαστικά σημαίνει ότι αυξάνει την συνολική αντίσταση (άρα θα μειώνει την ενέργεια).
Όσο αφορά την θερμοχωρητικότητα (heat capacity), αυτή είναι πράγματι υψηλότερη στο νερό, αλλά αυτό έχει περισσότερο να κάνει με τον ρυθμό αύξησης της θερμοκρασίας κατά την μετατροπή από υγρό σε αέριο, αφού παρόλη την αυξημένη θερμοχωρητικότητα πάλι η θερμοκρασία βρασμού είναι πολύ χαμηλότερη σε σχέση με την γλυκερίνη.

Για να αποφύγουμε λοιπόν τις υψηλές θερμοκρασίες (που οδηγούν σε παραγωγή ακρολείνης αλλά και φορμαλδεύδης) θα πρέπει να διαλύουμε την VG. Έτσι κι αλλιώς, έχω την εντύπωση ότι η VG είναι πολύ δύσκολο να χρησιμοποιηθεί αδιάλυτη, λόγω του υψηλού ιξώδους...

imeothanasis

Unregistered Supplier
ECF Veteran
Feb 13, 2009
47,882
34,510
Athens, Hellas
gg-goldengreek.com
αυτο του ειπα και εγω μεσω skype Στελιο :laugh:
Ωραια τα ειπε ο Δημητρης αλλα πρεπει να του κανουμε κανα μαθημα στο στησιμο γιατι απ'οτι ειδα κανει τη ζωη του δυσκολη :laugh:

geosurv

Senior Member
ECF Veteran
Apr 13, 2013
96
158
Larisa, Greece
Καλημερα σε ολα τα παιδια(μικρα και μεγαλα)!!!Εχω καιρο να γραψω (σας διαβαζω καθημερινα) αλλα τρεχω (ως συνηθως)!!Ευχομαι να ειστε ολοι καλα!!!!!Αντε να ερθει το Σ.Κ.!!Τις καλημερς μου και παλι!!!!

Ασχετο αλλα οσοι εχετε αυθαιρετο και θελετε να το τακτοποιησετε περιμενετε, εγινε παλι προσφυγη στο ΣΤΕ . Μπορει να αλλαξει και παλι ο νομος..

Υ.Γ.1. Βασιλη το 3αρι φυτιλι ειναι απλα απιστευτο!!!Το δοκιμασα τηγανισμενο την επομενη φορα θα το κανω μαμησιο και θα σας πω εντυπωσεις!!!

Υ.Γ.2 Εχω δυο επιλογες: ΄Η θα πινω 5 τσιπουρα και θα παω για υπνο ή δεν θα πινω καθολου.. Γιατι οπως οδυνηρά διαπιστωσα το προηγουμενο 3-ημερο πανω απο 5 εχω μια μικρηηη τααασηηη να τα κανω ολα ΠΟΥΤΑΝΑΑΑΑ!!:laugh::laugh:

τις καλημερες μου και παλι!!!!

pany

Senior Member
ECF Veteran
Mar 31, 2012
204
116
50
Cyprus
Καλησπέρα στην παρέα. Βρε παιδιά, εδώ και μια εβδομάδα προσπαθώ να επικοινωνήσω με τον Βασίλη και δεν βγαίνει κανένας στην γραμμή. Γνωρίζεις κάποιος τι συμβαίνει? Χρειάζομαι κάποια ανταλλακτικά για το ggts.

pany

Senior Member
ECF Veteran
Mar 31, 2012
204
116
50
Cyprus

geosurv

Senior Member
ECF Veteran
Apr 13, 2013
96
158
Larisa, Greece
Ναι σε αυτό το τηλέφωνο παίρνω και δεν βγαίνει κανείς. Χρειάζομαι 2 τέτοια THE GOLDEN GREEK MODS :: GGTS Accessories :: GGTS/UFS Connector's Black Plastic - e-smokeguru

μαζί με τα μικρούλικα orings που μπαίνουν μέσα αλλά είναι μόνιμα out of stock.

Σου στελνω και εγω ολο το σετακι!!!Πρεπει να εχω 3-4 σετακια o-rings για ggts!!Αν ειναι πες μου!!!

Μονο orings εχω!!!

Last edited:

pany

Senior Member
ECF Veteran
Mar 31, 2012
204
116
50
Cyprus
Μάκη αν μετά τα ψάχνεις εσύ δεν θα νιώθω καλά να στα στερήσω. Υπάρχουν τέτοια στο παζάρι πχ? Αν πάντως μιλήσετε με τον Βασίλη πείτε μου αν λογαριάζει να φέρει αλλιώς βλέπουμε ανάλογα.

pany

Senior Member
ECF Veteran
Mar 31, 2012
204
116
50
Cyprus
Μακη και ολοι οι υπόλοιποι σας ευχαριστώ πολύ. Αφού δεν θα σε αφησω στα κρύα του λουτρού θα δεχτώ την προσφορά. Ακολουθεί πμ μολις μπω απο pc. Τα σεβη μου ξανα.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4

Status
Not open for further replies.

Users who are viewing this thread