The costs of running this huge site are paid for by ads. Please consider registering and becoming a Supporting Member for an ad-free experience. Thanks, ECF team.

My evic just freaked out.

Discussion in 'eVic' started by heateris, Jan 17, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
Image has been removed.
URL has been removed.
Email address has been removed.
Media has been removed.
  1. heateris

    heateris Super Member ECF Veteran Verified Member

    Sep 18, 2012
    SEPA
    My new-to-me evic doesn't seem to like my lowish ohm rebuilt PT heads.

    I'm not exactly sure what happened but I was using a 1.2 ohm head at 4.2 volts in VV mode. It was working fine with both battery power and pass-thru.

    I left it attached to my computer to charge for a while. When I retuned to it, I wasn't firing correctly. It was delivering very little power to the coil. There was very little vapor production. I noticed the wattage pegged itself at 11W. Maybe it hit the amp switch?

    I put a 1.7 ohm head in and it's working fine. I also tested the 1.2 ohm head on a mech and it fired fine.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  2. maxd

    maxd Senior Member ECF Veteran

    Jan 3, 2014
    NYC,NY
    Only some AVP will work if resistance is below 1.5 Ohm and most wont
    (even more will not work with almost empty battery, only full battery)

    Mech (without Kick) will fire as you would ask it and regardless of resistance

    that is one of the many proc/cons of AVP vs Mech :)
     
  3. crxess

    crxess Grumpy Ole Man ECF Veteran Verified Member

    Sep 20, 2012
    Williamsport Md
    :facepalm:

    1.2ohms is NOT LOWISH for an APV - it is WAY LOW

    Much like Pool, the idea is to get it in the Pocket.
    For eVic 1.5ohms - 3ohms is the target.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page