• This forum has been archived

If you'd like to post a thread, post it here instead!

View Forum

Regulacja napięcia do ego

Status
Not open for further replies.

Kasia

Super Member
ECF Veteran
Jun 29, 2011
539
302
USA

Kasia

Super Member
ECF Veteran
Jun 29, 2011
539
302
USA
Bardzo ciekawa rzecz!
Żadne tam cuda na kiju, mrygające cyferkami wielkie superbaterie, a zwyczajnie taki dopalacz choć 0,5V przydałby się do poczciwych 900-setek... ech. Może żółte ludziki dorobią taki pstryczek?

Wielkie usznowanie dla Pana Mellan , zawsze lubilam jezdzic do Szczecina prosze pozdrow to piekne miasto odemnie:).

"...Żadne tam cuda na kiju, mrygające cyferkami wielkie superbaterie..."
Jeden lubi herbate z cytryna a drugi bez cytryny.:p:laugh:

lesmie

Full Member
May 28, 2011
48
4
Wrocław Poland
Bardzo dobrze że kupiłaś tą przystawkę, bo czekamy niecierpliwie na jej opinię. Bardzo dużo osób u nas ma eGO i chętnie by dokupiło sobie tą przystawkę jak opinie będą dobre i jak tylko wysyłka będzie możliwa do Polski. Jest to trzy razy tańsza alternatywa do ProVari, poza tym do Provari wiele osób zniechęca nie tylko cena, ale jego duże rozmiary i ciężar, choć mnie to nie zniechęcało i z ProVari jestem bardzo, ale to bardzo zadowolony. Mam teraz e-papierosa który spełnia już wszystkie moje założenia jakie moim zdaniem powinien spełaniać dobry e-papieros, tak jakby w ProVape mnie znali i moje wymagania jaki dobry e-p powinien spełniać i skonstruowali tego ProVari specjalnie dla mnie.

Mellan

Full Member
Jun 12, 2011
23
0
60
Szczecin, Poland
Wielkie usznowanie dla Pana Mellan , zawsze lubilam jezdzic do Szczecina prosze pozdrow to piekne miasto odemnie:).[...]
A dziękuję ślicznie, Pani Kasiu! Pozdrowię Szczecin from USA przy następnym spocie e-palaczy :)

Nie powiem, PV swoją renomę trzyma, niemniej koszta wydają się dla mnie póki co mało adekwatne. E-palenie nie jest dla mnie jakimś sztandarem; jestem człowiek dyskretny i nad wymiary przedkładam prostą funkcjonalność.

Kasia

Super Member
ECF Veteran
Jun 29, 2011
539
302
USA
Tekst emaila ktory wyslalam do sprzedawcy :

Hi,
Today I received the Ego Booster.
First, it worked well (about 10 minutes) on my eGo battery (650), next I switched on bigger eGo battery (900) and after a few seconds all went bad.
I noticed a burnt smell and the second battery indication light started blinking constantly.
So, I switched back on the eGo 650 battery and again after a few seconds the same thing happen to this one, too.
Both batteries are blinking constantly and won't stop. I am assuming the are dead.

I am worried that if I try last third one, your eGo Booster will destroy this last one too.

Please advice !

Thanks,

Po Polsku:

" Hi,
Dzisiaj otrzymalam eGo Booster.
Na poczatku pracowal dobrze (okolo 10 minut) na mojej eGo baterii (650) a nastepnie zmienilam na wieksza eGo baterie (900) i po kilku chwilach wszysko poszlo niedobrze.

Poczulam zapach spalenizny i swiatlo na drugiej baterii zaczelo migac bez przerwy.
Tak wiec zmienilam zpowrotem na eGo 650 baterie i ponownie to samo sie stalo co z poprzednia.
Obydwie baterie baterie swieca sie obecnie pulsujaca i bez przerwy. Wnioskuje, ze sa nie do uzytku.

Obawiam sie, ze w wypaku sprobowania ostatniej, trzeciej, twoj eGo Booster zniszczy ta ostatnia tez.

Prosze wyjasnij problem.

Dziekuje. "

Nie bede absolutnie niczego komentowac. Moze byc czysty przypadek, ze "bubel sie trafil".
Obydwie baterie zniszczone.
Poczekam jak sie zachowaja.

c.d.n

Kasia

Super Member
ECF Veteran
Jun 29, 2011
539
302
USA
Dotychczas , jak mialam jakies problemy z zakupem sprzedawcy bardzo szybko reagowali. Jak dotad jest cicho i to mnie troche zastanawia. Przed wyslaniem emaila, probowalam sie dodzwonic i zostawilam im wiadomosc na tasmie, tez. Na pewno wiedza co sie stalo.
Wiecie, ze ja nietechniczna kobietka jestem, i te mrugajace i smierdzace coraz bardziej baterie troche mnie zbily z tropu. I tak migaly przez kilka godzin, to w koncu nie wiedzialam co robic z nimi i zabralam je do ogrodka i zakopalam je do ziemi bo sie balam ze moze wybuchna? Prosze, tylko sie sie smiejcie z nietechnicznej. hej, a moze nowe baterie mi wyrosna ? A na ogrodku to sie znam:laugh:. Lesmie, Mellanek mozecie mi poradzic co robic z takimi bateriami w przypadku takiej sytuacji?
Tego slicznego tez smierdzacego kurdupelka Boostera wlozylam do slicznego opakowania i niech czeka tez co dalej z nim bedzie.

Last edited:

Kasia

Super Member
ECF Veteran
Jun 29, 2011
539
302
USA
Otrzymalam email :

" ...With respect to the issue you've been having, we will, of course, take care of you! Has the atomizer caused you any problems on other batteries or since the problem with the Booster? Are you sure the batteries you are using are actually eGo batteries and not Rivas or another eGo copy?

Either way, if you could send us back the eGo Booster and the 2 affected batteries, we will replace them for you. It would be nice if you could include the atomizer that you were using, as well, so we can do some testing to try and diagnose why this happened.

Sorry for the inconvenience!..."

Po polsku:
Z pelna powaga do klopotu, ktory masz, oczywiscie my zadbamy o ciebie !

Czy atomizer byl przyczyna jakichkolwiek problemow na bateriach w przeszlosci ? Czy tylko z Boosterem? Czy jestes pewna, ze baterie sa orginalne eGo a nie Riva albo inne clony?

Prosze odeslij nam z powrotem eGo Booster i dwie zepsute baterie. My zamienimy ci je na nowe. Bedzie rowniez milo jesli przyslesz atomizer ktory uzywasz, poniewaz bedziemy mogli zrobic testy i ustalic dlaczego tak sie stalo.

Przepraszamy za klopot !

No to ide do ogrodka odkopac baterie. Panie chemiku czy moge?:?:,sa tam od wczoraj.

Kasia

Super Member
ECF Veteran
Jun 29, 2011
539
302
USA
Tak wiec mam eGo Booster od wczoraj. Jak na razie pracuje tak jak powinien. Zadnych klopotow nie mam.

Obsluga jest tak prosta, jak "budowa cepa". Posiada malutki guziczek, ktory przekrecam aby dobrac napiecie, ktore mi odpowiada. Poreczne, proste, mechaniczne rozwiazanie i to lubie, a nawet powiem wiecej, bardzo lubie (w lewo wiecej napiecia, w prawo zgodnie z ruchem wskazowki do zegarka, mniej napiecia).
Na tym malutkim guziczku jest wygrawerowana linia to wiem gdzie jestem z napieciem ((od 3.3v do 4.7v).

Plyny najbardziej mi smakuja pomiedzy 3.7v do 4.5v. To zalezy od tego jaki plyn uzywam.
Od wczoraj probuje plyny od Sweet-Vapes, jestem po czterech testach i sa kapitalne i napisze o ich smakach w innym poscie bo naprawde warto im poswiecic uwage, (uklony szacunku do mkosmida za wskazowke) zwlaszcza, ze wysylaja do Polski.

Wracajac do kurdupelka Boostera to jak dotychczas pale na nim regularne kartomizery, eGo typ B tank, MAP tank, a jutro mi przysla od Inhaler, nowy VPX Cartomator.
Musze Wam powiedziec, ze na eGo tanku plyn po prostu nabiera zycia i smak jest chyba o jakies czterdziesci procent lepszy przy uzyciu boostera ale nie na najwyzszym napieciu bo przypala.
Poza tym musze powiedziec, ze bez wzgledu na to co uzywam, zmiana napiec jest bardzo widoczna w wielkosci dymu i smaku i cieploty dymu. Co kto lubi :)... booster dostarczy.

A teraz o wygladzie po przykreceniu wszystkich czesci.
Swietnie sie prezentuje na malej baterii eGo 650mah ! Super! swietny w dotyku i bardzo pasuje mi do reki.

IM002729.jpg
Wczoraj sprobowalam jak dlugo bateria ta wytrzyma. Tak jak podaje producent, booster obniza czas dzialania baterii o 25 procent.
Zalozylam swiezo zaladaowana baterie, ta nowa i wytrzymala 2.5 godziny ciaglego palenia.
Na wiekszej baterii 1000 mah jeszcze nie mialam czasu sprawdzac jak dlugo bedzie pracowac.

Idac dalej, jak przykrecilam wieksza baterie 1000mah i dolozylam do tego MAP Tank i jak mnie moj syn kochany z tym zobaczyl, to malo nie pekl ze smiechu... i tak smialismy sie oboje...i dalismy temu nowemu dziwolagowi na imie Berlo . No takie Berlo krolewskie.
O Boze.. z tym duza bateria... w srodku booster... i MAP tank na wierzchu... ja osobiscie na ulice nigdy nie wyjde.

Co do Mega podwojna grzalka kartomizerow to sa absolutnie wspaniale bez boostera bo probowalam. Niskie napiecie (LR) kartomizery rowniez nie potrzebuja dla mnie boostera.

Czytalam na forum, ze ktoregos z forumowiczow booster nie byl sklejony prawidlowo i gorna czesc od nakretki obluzowala sie. Tak wiec dodajac moj klopot poprzedni to producent moze miec pewne klopoty z jakoscia produktu, zwlaszcz ze nie jest tani.
Czytalam, ze to tylko kwestia czasu i bedziemy mieli nowe eGo w calosci z regulacja napiecia.

To tyle co moge sie z Wami podzielic po 24 godzinach od otrzymania i dzisiaj jestem bardzo zadowolona :).

Kasia

Super Member
ECF Veteran
Jun 29, 2011
539
302
USA
Kilka dni minelo i booster dziala nadal nienagannie. W pierwszy i drugi dzien to dalam mu "popalic" :laugh:
... ale wszystko wytrzymal dzielnie !
Teraz to spoko... i ciasto cytrynowe od Sweet Vapes na deser... pycha !

To slowo "spoko" to mi sie strasznie podoba i nie znalam, a to oznacza: spokojnie.
A nauczylam sie tego slowa na epapieros forum bo tam chodze i fajnie jest.:)

Moze to Was zainteresuje: GotVapes eGO Variable Pass Through 510 - 3.2/3.7/4.2 BLACK za $26
http://www.gotvapes.com/index.php?main_page=product_info&cPath=121&products_id=484

Last edited:
Status
Not open for further replies.

Users who are viewing this thread